Nepečená maková žemľovka fotorecept
Recept na túto výbornú letnú, ale nielen letnú, pochúťku som našla v knihe "2000 receptů české a zahraniční kuchyně". Samozrejme, že ma hneď Zobraziť celý popisRecept na túto výbornú letnú, ale nielen letnú, pochúťku som našla v knihe "2000 receptů české a zahraniční kuchyně". Samozrejme, že ma hneď zaujal a vyskúšala som. Odvtedy už niekoľko rokov robím pravidelne. A stále chutí.
porcie
príprava
Postup
-
1
Hrozienka zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minút namáčať. Potom ich scedíme.
- 2
Hrozienka zmiešame s mletým makom a mandľovými lupienkami.
- 3
Rožky nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé.
- 4
Mlieko s cukrom privedieme k varu a polovicou mlieka zalejeme rožky, druhou polovicou mak. Mak premiešame.
- 5
Do misky skladáme vrstvu rožkov.
- 6
Na ňu dáme tretinu maku, zase rožky, druhú tretinu maku, posledné rožky a zvyšný mak.
- 7
Dáme na 2 hodiny do chladničky, ale nič sa nestane, ak to bude viac. Potom krájame a dávame na taniere. Môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím.
Tiež žemľovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Zaujalo ma, že si ju nepiekla, ale dala do chladničky, musím vyskúšať, teraz v lete to bude osviežujúce...
... ale tie nerobím z rožkov...
U nás sa robilo z rožkov ... namiesto upečených opekancov.