Maková žemľovka
Maková žemľovka

Nepečená maková žemľovka fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 11:42
Nepečená maková žemľovka (fotorecept)
Foto: tejaja

Recept na túto výbornú letnú, ale nielen letnú, pochúťku som našla v knihe "2000 receptů české a zahraniční kuchyně". Samozrejme, že ma hneď Zobraziť celý popisRecept na túto výbornú letnú, ale nielen letnú, pochúťku som našla v knihe "2000 receptů české a zahraniční kuchyně". Samozrejme, že ma hneď zaujal a vyskúšala som. Odvtedy už niekoľko rokov robím pravidelne. A stále chutí.

2-3
porcie
30 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

3 ks
125 g mletý
3 PL
300 ml
30 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Hrozienka zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minút namáčať. Potom ich scedíme.

  2. 2

    Hrozienka zmiešame s mletým makom a mandľovými lupienkami.

    Nepečená maková žemľovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rožky nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé.

  4. 4

    Mlieko s cukrom privedieme k varu a polovicou mlieka zalejeme rožky, druhou polovicou mak. Mak premiešame.

    Nepečená maková žemľovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do misky skladáme vrstvu rožkov.

    Nepečená maková žemľovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na ňu dáme tretinu maku, zase rožky, druhú tretinu maku, posledné rožky a zvyšný mak.

    Nepečená maková žemľovka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme na 2 hodiny do chladničky, ale nič sa nestane, ak to bude viac. Potom krájame a dávame na taniere. Môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím.

Diskusia k receptu

garanco
S makom môže byť výborná👍
Zaujalo ma, že si ju nepiekla, ale dala do chladničky, musím vyskúšať, teraz v lete to bude osviežujúce...
farbuska
Sú to vlastne makové pupáky. My ich robievame na Štedrý deň. Trochu polejeme rozpusteným maslom. Je to rýchle a chutné jedlo.