Minestrone polievka

sweetlaab - fotkaSweetlaab, 3. júla 2016 7:23
Ďalšie recepty »
Minestrone polievkaFoto: sweetlaab

Táto talianska špecialita, hustá zeleninová polievka, sa môže obmieňať v každom inom recepte. My sme sa z časti inšpirovali receptom z Woman and Home a BBC Food.

5
porcií
15 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 struky
1 vetvička
2 ks
1 ks
3/4 hrnček
1/2 hrnček
250 g
1 vetvička (alebo petržlen)
1 - 2 kocky
3 PL
1 štipka
1 štipka
50 g (vretienka)
50 g
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Na oleji opražíme pokrájanú cibuľku a cesnak, pridáme pokrájaný zeler, mrkvu, opražíme 5 min.

  2. 2

    Pridáme mäkšiu zeleninu, pokrájanú cuketu, potom paradajky a paradajkový pretlak, pražíme.

  3. 3

    Pridáme vodu (asi na 5 porcií) s bujónom a povaríme, pridáme mäkkú fazuľku s trochou vody, v ktorej sme ju predtým povarili, hrášok a pokračujeme vo varení do zmäknutia zeleniny.

  4. 4

    Pridáme predtým uvarené cestoviny, korenie, soľ podľa chuti, bylinky (uvarené cestoviny budú v polievke postupne zväčšovať objem, preto sa môžu pridať len keď polievku podávame).

  5. 5

    Podávame s posypaným parmezánom a chrumkavým talianskym pečivom, viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/07/minestrone-soup-minestrone-polievka.html

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist