Foto: sweetlaab
Táto talianska špecialita, hustá zeleninová polievka, sa môže obmieňať v každom inom recepte. My sme sa z časti inšpirovali receptom z Woman and Home Zobraziť celý popisTáto talianska špecialita, hustá zeleninová polievka, sa môže obmieňať v každom inom recepte. My sme sa z časti inšpirovali receptom z Woman and Home a BBC Food.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
2 struky |
|
1 vetvička |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
3/4 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
250 g |
|
1 vetvička (alebo petržlen) |
|
1 - 2 kocky |
|
3 PL |
|
1 štipka |
|
1 štipka |
|
50 g (vretienka) |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľku a cesnak, pridáme pokrájaný zeler, mrkvu, opražíme 5 min.
- 2
Pridáme mäkšiu zeleninu, pokrájanú cuketu, potom paradajky a paradajkový pretlak, pražíme.
- 3
Pridáme vodu (asi na 5 porcií) s bujónom a povaríme, pridáme mäkkú fazuľku s trochou vody, v ktorej sme ju predtým povarili, hrášok a pokračujeme vo varení do zmäknutia zeleniny.
- 4
Pridáme predtým uvarené cestoviny, korenie, soľ podľa chuti, bylinky (uvarené cestoviny budú v polievke postupne zväčšovať objem, preto sa môžu pridať len keď polievku podávame).
- 5
Podávame s posypaným parmezánom a chrumkavým talianskym pečivom, viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/07/minestrone-soup-minestrone-polievka.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem Haji, prajem peknú nedeľu :-)
Ďakujem veľmi pekne, to pečivo je kúpený taliansky biely chlieb Ciabatta, ďakujem aj za návštevu môjho blogu, ten vek tu musím opraviť :-)
Čo sa týka servírovania, keramiku sa snažím vyberať podľa pôvodu jedla, v tomto prípade som kúpila len jeden kus a to len na fotografovanie ktorý bol v akcii v Tescu, jeho názov " Západ slnka v Marakeche " mi pripomínal Stredomorie a blízke oblasti, z kadiaľ pochádza aj táto polievočka. Prajem tiež krásny deň -
Ešte raz vďaka :-)
Ďakujem veľmi pekne Chica :-) , aj ty si šikovná a túto polievočku by si tiež zvládla aj ty dobre, je jednoduchá, chutná a aj zdravá
Ďakujem za pochvalu, ja som prvý krát ochutnala túto polievočku vo vegetariánskej reštaurácii v zahraničí, a k tomuto receptu som sa odhodlala keď som hľadala aj ja inšpirácie a dostal sa mi do rúk starý mamin časopis, kde talianske filmové hviezdy písali o svojich receptoch a táto polievočka bola najobľúbenejším receptom pre slávnu hviezdu 60- rokov Sophia Loren