Krémová hrášková polievka
Krémová hrášková polievka

Hráškový krém s mliečnou penou a so slaninkou

Miloš Szalay
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 18. júna 2020
Hráškový krém s mliečnou penou a so slaninkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1,2 kg mladý cukrový
250 g
200 g
1 l
150 g
250 ml
50 g
100 ml (3,5 %)




Postup

  1. 1

    Najemno nakrájanú šalotku speníme na masle, pridáme nakrájaný stopkový zeler a zalejeme vývarom. Po chvíli pridáme cukrový hrášok a prevaríme.

  2. 2

    Polievku rozmixujeme dohladka a precedíme. Nakoniec pridáme smotanu, ochutíme soľou a prehrejeme.

  3. 3

    Polievku servírujeme s našľahaným mliekom a opečenou slaninkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia