Hráškový krém s mliečnou penou a so slaninkou
Miloš Szalay
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 18. júna 2020
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 18. júna 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Najemno nakrájanú šalotku speníme na masle, pridáme nakrájaný stopkový zeler a zalejeme vývarom. Po chvíli pridáme cukrový hrášok a prevaríme.
- 2
Polievku rozmixujeme dohladka a precedíme. Nakoniec pridáme smotanu, ochutíme soľou a prehrejeme.
- 3
Polievku servírujeme s našľahaným mliekom a opečenou slaninkou.
Tiež hrášková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu