Krémová karfiolová polievka so smotanou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 26. februára 2023
mesačník Varecha, 26. februára 2023
Foto: Shutterstock
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájame. Vo veľkom hrnci rozohrejeme maslo a dosklovita na ňom opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú zeleninu, bobkový list a tymian. Restujeme asi 5 minút.
- 2
Prilejeme vývar a varíme do zmäknutia. Vyberieme bobkový list a stonky tymianu, dohladka rozmixujeme. Polievku položíme na mierny oheň, pridáme smotanu, mletý muškátový oriešok, soľ podľa chuti a čerstvo zomleté čierne korenie.
- 3
Polievku rozdelíme do tanierov, pridáme čerstvo namleté korenie a kocky opečeného toastového chleba.
Tiež karfiolová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu