Karfiolová polievka
Karfiolová polievka

Krémová karfiolová polievka so smotanou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 26. februára 2023
Krémová karfiolová polievka so smotanou
Foto: Shutterstock
6
porcií
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
4 ks
2 PL
1,2 l
200 ml
2 vetvičky (čerstvý)
1/4 ČL
3 ks
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme a nakrá­jame. Vo veľkom hrnci ro­zohrejeme maslo a dosklovita na ňom opražíme najemno na­krájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú zeleninu, bobkový list a tymian. Restujeme asi 5 mi­nút.

  2. 2

    Prilejeme vývar a varíme do zmäknutia. Vyberieme bobkový list a stonky ty­mianu, dohladka rozmixujeme. Polievku položíme na mierny oheň, pridáme smotanu, mletý muškátový oriešok, soľ podľa chuti a čerstvo zomleté čierne korenie.

  3. 3

    Polievku rozdelíme do ta­nierov, pridáme čerstvo namleté korenie a kocky opečeného toastového chleba.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia