Makarónové suflé so šafranovou penou
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 20. septembra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 200 g |
|
| 70 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 100 g |
|
| na vymastenie formičiek |
|
|
|
|
| Na omáčku: | |
| 50 g |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| 10 g |
|
| 100 ml |
|
| 50 ml |
|
| 100 g |
|
| 250 ml |
|
| 4 plátky |
|
Postup
-
1
Filety z morskej ryby nakrájame na kocky a v kuchynskom robote rozomelieme, pridáme bielok a vajce a miešame, až kým sa masa nespojí. Pretlačíme cez jemné sitko a dáme do chladničky. Studenú masu zmiešame s krémom fraiche a maslom. Ochutíme kajenským a čiernym korením, soľou a citrónovou šťavou.
- 2
Makaróny uvaríme do polomäkka. Štyri formičky vymastíme maslom, vyložíme makarónmi a naplníme rybacou zmesou. Pošírujeme 10 minút vo vodnom kúpeli pri 200 °C.
- 3
Omáčka: Pokrájaný pór, stopkový zeler a šafran urestujeme na masle, zalejeme bielym vínom a suchým martini, povaríme a pridáme rybací vývar. Omáčku prepasírujeme cez jemné sitko a dochutíme. Šafranovú omáčku nalejeme na tanier, vložíme do nej suflé, navrch položíme plátok hľuzovky a pridáme ostatné makaróny.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu