Makarónové suflé so šafranovou penou

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 20. septembra 2016
Makarónové suflé so šafranovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
1 ks
200 g
70 g
100 g
 na vymastenie formičiek
Na omáčku:
50 g
50 g
10 g
100 ml
50 ml
100 g
250 ml
4 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filety z morskej ryby nakrájame na kocky a v kuchynskom robote rozomelieme, pridáme bielok a vajce a miešame, až kým sa masa nespojí. Pretlačíme cez jemné sitko a dáme do chladničky. Studenú masu zmiešame s krémom fraiche a maslom. Ochutíme kajenským a čiernym korením, soľou a citrónovou šťavou.

  2. 2

    Makaróny uvaríme do polomäkka. Štyri formičky vymastíme maslom, vyložíme makarónmi a naplníme rybacou zmesou. Pošírujeme 10 minút vo vodnom kúpeli pri 200 °C.

  3. 3

    Omáčka: Pokrájaný pór, stopkový zeler a šafran urestujeme na masle, zalejeme bielym vínom a suchým martini, povaríme a pridáme rybací vývar. Omáčku prepasírujeme cez jemné sitko a dochutíme. Šafranovú omáčku nalejeme na tanier, vložíme do nej suflé, navrch položíme plátok hľuzovky a pridáme ostatné makaróny.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: