Makarónové suflé so šafranovou penou

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 20. septembra 2016 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Makarónové suflé so šafranovou penouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Filety z morskej ryby nakrájame na kocky a v kuchynskom robote rozomelieme, pridáme bielok a vajce a miešame, až kým sa masa nespojí. Pretlačíme cez jemné sitko a dáme do chladničky. Studenú masu zmiešame s krémom fraiche a maslom. Ochutíme kajenským a čiernym korením, soľou a citrónovou šťavou.

  2. 2

    Makaróny uvaríme do polomäkka. Štyri formičky vymastíme maslom, vyložíme makarónmi a naplníme rybacou zmesou. Pošírujeme 10 minút vo vodnom kúpeli pri 200 °C.

  3. 3

    Omáčka: Pokrájaný pór, stopkový zeler a šafran urestujeme na masle, zalejeme bielym vínom a suchým martini, povaríme a pridáme rybací vývar. Omáčku prepasírujeme cez jemné sitko a dochutíme. Šafranovú omáčku nalejeme na tanier, vložíme do nej suflé, navrch položíme plátok hľuzovky a pridáme ostatné makaróny.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist