Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 26. februára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za hranicami sladkej kuchyne. Najmä jednodruhové medy či medy s vylúhovanými Zobraziť celý popisSladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za hranicami sladkej kuchyne. Najmä jednodruhové medy či medy s vylúhovanými bylinkami vedia dodať jedlám osobitú, atraktívnu chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,2 kg |
|
|
|
|
|
|
|
30 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
80 g |
|
5 g |
|
50 g |
|
200 ml |
|
Krupoto: | |
40 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
Okrem toho: | |
100 g |
|
|
Postup
-
1
Jahňacie kolienko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, cesnak, rozmarín, opražíme, pridáme pretlak, víno a miernym varom vyredukujeme. Mäso s opraženou zeleninou zalejeme vodou a dusíme domäkka.
- 2
Krupoto: Posekanú šalotku opražíme. Z medu a morskej soli pripravíme slaný karamel, privedieme ho do varu a pridáme k šalotke. Potom pridáme premyté krúpy, zalejeme vývarom a varíme domäkka. Z krupota necháme odpariť nadbytočnú tekutinu.
- 3
Stopkový zeler oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode a podávame ako doplnok k jedlu. Drobné odrezky zeleru s pokrájanou vňaťou prehodíme na masle a primiešame do krupota.
Tiež koleno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu