Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie fotorecept
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 29. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g (z krku) |
|
1 ks |
|
1 ks menšia |
|
1 stonka |
|
z 1 mandarínky |
|
|
|
|
|
|
|
(na zahustenie) |
|
225 g |
|
100 g |
|
štipka |
|
1 ks |
|
(na potretie) |
|
Postup
-
1
Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre vydusiť a ochutíme soľou, korením, mandarínkovou kôrou a mletým koriandrom. Na konci varenia trošku zahustíme kukuričným škrobom.
-
2
Z múky, masla, vajca a zo štipky soli vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na tretiny, jednu tretinu použijeme navrch. Väčšiu časť vyvaľkáme, vložíme do tortových foriem s priemerom asi 12 cm a necháme dobre vychladnúť v chladničke. Prázdne cesto predpečieme v rúre zohriatej na 180 °C 10 minút.
-
3
Po predpečení naplníme torty vychladnutou mäsovou zmesou a vrch prikryjeme vyvaľkaným cestom, ktoré sme predtým odložili. Okraje dobre pritlačíme vidličkou, potrieme žĺtkom a trochu popicháme. Pečieme opäť v rúre zohriatej na 180 °C ďalších 15 – 18 minút. Môžeme podávať so sladkokyslým čatní.
Dúfam ho nájdeš a podelíš sa. S týmito koláčikmi skúsenosť nemám, takže uvítam každý recept :)
jasne neboj sa, no vidim to az na zajtra, ale isto ho pohladam
To co pridal pan sefkuchar je taka jeho exoticka verzia - interpretacia , australskeho fastfodu. Tu cim drahsia pie tym menej mleteho masa a viac kuskov masa. Syn prisiel na navstevu a prve co chcel meat pie. Tato je chunky angus beef pepper steak. ( No a jasne ze potom to treba riadne obrblat BBQ omackou a kecupom, a k tomu orosene pivo. Romantika sviatkov pri + 35 C
Cheers and Happy New Year!