Zeleninková s petržlenovými haluškami

fi0na - fotkafi0na, 30. marca 2014
Zeleninková s petržlenovými haluškami
Foto: fi0na

Keď ostane v chladničke veľa zbytkovej zeleniny, ktorej sa potrebujete bleskovo zbaviť :-)

6
porcií
5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks malé
1 PL




Postup

  1. 1

    Väčšiu cibuľu si nakrájame a v hrnci (3 l) na roztopenom masle opražíme. Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a keď pustí farbu, pridáme zvyšnú zeleninku. Ja som použila zbytky z chladničky, ktoré som mala, čiže karfiol rozobratý na malé ružičky, zeler na pásiky, kukuricu, hrášok, fazuľkové struky a pórik na hrubšie kolieska. Zalejeme vodou a pridáme 2 nové korenia a soľ.

  2. 2

    Kým sa polievka začne variť pripravíme si cesto na halušky z krupice, 1 vajíčka a petržlenovej vňate. Ochutíme soľou, korením (ak máte pridajte štipku kurkumy) a vidličkou vypracujte redšie cesto. Keď sa polievka začne variť, začnite halušky pridávať do polievky. Ja pridávam lyžičkou väčšie kusy cesta, lebo máme radi mega halušky :)

  3. 3

    Polievku ešte dochutíme šafránom, tymiánom a pre výraznejšiu chuť môžete pridať mleté chilli podľa chuti. Cca po 10 minútach od vhodenia halušiek je polievka hotová.

Diskusia k receptu

rea1
mäsové vývary akosi nemusím ale takýmito zeleninozvyškovými by som sa zadrhla. čím viac zeleniny a čím rôznorodejšej, tým lepšie. ani halušky (či iné zahusťovadlo) mi v nej nechýbajú. super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia