Foto: fi0na
Keď ostane v chladničke veľa zbytkovej zeleniny, ktorej sa potrebujete bleskovo zbaviť :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Väčšiu cibuľu si nakrájame a v hrnci (3 l) na roztopenom masle opražíme. Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a keď pustí farbu, pridáme zvyšnú zeleninku. Ja som použila zbytky z chladničky, ktoré som mala, čiže karfiol rozobratý na malé ružičky, zeler na pásiky, kukuricu, hrášok, fazuľkové struky a pórik na hrubšie kolieska. Zalejeme vodou a pridáme 2 nové korenia a soľ.
- 2
Kým sa polievka začne variť pripravíme si cesto na halušky z krupice, 1 vajíčka a petržlenovej vňate. Ochutíme soľou, korením (ak máte pridajte štipku kurkumy) a vidličkou vypracujte redšie cesto. Keď sa polievka začne variť, začnite halušky pridávať do polievky. Ja pridávam lyžičkou väčšie kusy cesta, lebo máme radi mega halušky :)
- 3
Polievku ešte dochutíme šafránom, tymiánom a pre výraznejšiu chuť môžete pridať mleté chilli podľa chuti. Cca po 10 minútach od vhodenia halušiek je polievka hotová.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu