Zapekaný zeler
Zapekaný zeler

Stopkový zeler zapečený so syrom fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 27. januára 2025
Stopkový zeler zapečený so syrom (fotorecept)
Foto: tejaja

Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo. Veľa ľudí ešte nevie, čo so stonkovým zelerom. Tak prinášam jeden variant Zobraziť celý popisMálo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo. Veľa ľudí ešte nevie, čo so stonkovým zelerom. Tak prinášam jeden variant z mnohých.

3-4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
150 g strúhaný
2 ks
1 dl
3-4 PL nasekaná
3 PL




Postup

  1. 1

    Stonky zeleru nakrájame na 2-3 cm kúsky.

  2. 2

    Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika dáme polovicu zeleru.

    Stopkový zeler zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Okoreníme a jemne osolíme.

    Stopkový zeler zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypeme polovicou strúhaného syra.

    Stopkový zeler zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozložíme druhú polovicu zeleru a posypeme zvyškom strúhaného syra. V mlieku rozmiešame vajcia a zeler zalejeme.

    Stopkový zeler zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Husto posypeme nasekanou zelerovou vňaťou a navrch ešte posypeme semienkami.

    Stopkový zeler zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zakryté pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút. Potom odkryjeme a ešte 10 minút zapečieme. Zeler nemá byť mäkký, má ostať chrumkavý.

    Stopkový zeler zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

chemik
"Veľa ľudí ešte nevie, čo so stonkovým zelerom" a proto doporučuji nezapomenout jej vždy U-škrabkou ze všech stran oholit. Loupat vlákna nožem je pracnější.