Prsičká s grilovaným feniklom a so salsou
František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 28. júna 2017
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 28. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
1 ks |
|
Marináda: | |
|
|
|
|
1 rozdrvený strúčik |
|
|
|
|
|
Salsa: | |
150 g (len dužina) |
|
1 ks (nakrájaný na kocky) |
|
100 g |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Na marinádu zmiešame všetky suroviny a potrieme ňou prsia a fenikel. Na salsu premiešame paradajky, zeler a olivy s olejom, dochutíme tymianom, soľou a citrónovou šťavou, odložíme.
- 2
Kuracie prsia a fenikel položíme na rozohriaty gril a grilujeme z každej strany šesť minút. Prsia necháme päť minút odpočívať a podávame s nakrájaným feniklom a so salsou.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu