Teľacie líčka na pive so zeleninou
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 9. júla 2015
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Teľacie líčka upravíme (roztiahneme nožom) tak, aby sme ich vedeli zrolovať. Nasolíme, nakoreníme, zrolujeme a previažeme potravinárskou niťou. Opražíme na oleji zo všetkých strán a vyberieme.
- 2
Do oleja pridáme cibuľu, cesnak a postupne všetku zeleninu pokrájanú na rovnaké kocky a opražíme. Na konci pridáme pretlak a chvíľu ho popražíme so zeleninou, zalejeme pivom, vložíme líčka a pod pokrievkou pomaly dusíme domäkka.
- 3
Hotové líčka vyberieme a šťavu ešte povaríme, zredukujeme a ak treba, dochutíme soľou a korením.
- 4
Cukrový hrášok vsypeme do vriacej vody a krátko povaríme. Scedíme a schladíme v studenej vode. Na masle opražíme cesnak a pridáme hrášok. Prehrejeme, podrvíme a dochutíme soľou.
- 5
Cibuľu nakrájame na krúžky, ktoré rozoberieme na jednotlivé kolieska. Tie obaľujeme v hladkej múke a vyprážame dozlatista. Na papierovej utierke ich zbavíme tuku.
- 6
Líčka krájame na krúžky, podávame s drveným hráškom, podlievame zeleninovou šťavou a dekorujeme viedenskou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu