Teľacie líčka na pive so zeleninou

František Mátéffy
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 9. júla 2015
Teľacie líčka na pive so zeleninou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks
5–6 strúčikov
2 ks
2 ks
2–3 ks
200 g
0,5 l
100 ml
800 g (zrná)
2–3 strúčiky
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teľacie líčka upravíme (roztiahneme nožom) tak, aby sme ich vedeli zrolovať. Nasolíme, nakoreníme, zrolujeme a previažeme potravinárskou niťou. Opražíme na oleji zo všetkých strán a vyberieme.

  2. 2

    Do oleja pridáme cibuľu, cesnak a postupne všetku zeleninu pokrájanú na rovnaké kocky a opražíme. Na konci pridáme pretlak a chvíľu ho popražíme so zeleninou, zalejeme pivom, vložíme líčka a pod pokrievkou pomaly dusíme domäkka.

  3. 3

    Hotové líčka vyberieme a šťavu ešte povaríme, zredukujeme a ak treba, dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Cukrový hrášok vsypeme do vriacej vody a krátko povaríme. Scedíme a schladíme v studenej vode. Na masle opražíme cesnak a pridáme hrášok. Prehrejeme, podrvíme a dochutíme soľou.

  5. 5

    Cibuľu nakrájame na krúžky, ktoré rozoberieme na jednotlivé kolieska. Tie obaľujeme v hladkej múke a vyprážame dozlatista. Na papierovej utierke ich zbavíme tuku.

  6. 6

    Líčka krájame na krúžky, podávame s drveným hráškom, podlievame zeleninovou šťavou a dekorujeme viedenskou cibuľkou.

Diskusia k receptu

evanaaa
No teda, ja som robila nedávno zasa bravčové líčka na pive......ale teľacie zohnať, to by som už asi veľa chcela.