Papriky plnené cuketou v paradajkovej omáčke fotorecept
Foto: pusta
Dnes sme mali chuť na ľahšie zeleninové jedlo, spravila som plnené papriky, ktoré som netradične naplnila cuketou a kukuričnou krupicou, uvarila som ich vo Zobraziť celý popisDnes sme mali chuť na ľahšie zeleninové jedlo, spravila som plnené papriky, ktoré som netradične naplnila cuketou a kukuričnou krupicou, uvarila som ich vo voňavej, korenenej, ľahko pikantnej paradajkovej omáčke.
porcie
príprava
na 80 - 90 °C
Suroviny
4 ks |
|
1 ks |
|
2 ks (stredne veľká) |
|
2 strúčiky |
|
1 - 2 stonky |
|
cca 60 g (na zahustenie) |
|
1 ks |
|
3 - 4 ks (čerstvé) |
|
250 ml |
|
podľa chuti |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
3 guľôčky |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
4 pl |
|
Postup
-
1
Umyla som cuketu, očistila som stopkový zeler, papriky som zbavila jadrincov a žiliek i semienok, umyla a nechala odkvapkať z vody.
-
2
Stopkový zeler som pokrájala na kocky asi 0,5 cm veľké.
-
3
Cuketu som umyla, odkrojila oba konce a pokrájala na kocky o hrane 0,5 cm.
-
4
Na rozohriatom oleji som orestovala polovicu na jemno pokrájanej cibule do sklovita,..
-
5
...pridala som cuketu a orestovala som ju do mäkka.
-
6
Nechala som ju vychladnúť a rozmixovala som ju do hladka.
-
7
Pridala som kukuričnú krupicu,...
-
8
...soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...
-
9
..dobre premiešala a nechala som kukuričnú krupicu dobre napučať.
-
10
Na rozohriatom oleji som zatiaľ orestovala druhú polovicu cibule do sklovita, pridala som stopkový zeler, orestovala som ho krátko,...
-
11
...pokrájala som zatiaľ na drobno čerstvú zelerovú vňať z mladého zeleru.
-
12
K rozmixovanej cukete s kukuričnou krupicou, ktorá už napučala, som pridala vajce, dobre premiešala a náplň do paprík bola hotová.
-
13
Pripravené papriky som naplnila.
-
14
K orestovanej cibuli a stopkovému zeleru som pridala čerstvo mleté čierne korenie, mletú škoricu, pálivú mletú červenú papriku, celé nové korenie a krátko som spolu orestovala.
-
15
Priliala som domácu paradajkovú šťavu, ktorú som tiež krátko orestovala,...
-
16
...pridala som ešte sladkú červenú mletú papriku, ktorú som nechala rozpustiť.
-
17
Vložila som naplnené papriky, podliala vodou do polovice výšky paprík, pridala som bobkový list, osolila...
-
18
..a prikryté pokrievkou som dusila na strednom plameni do mäkka - asi 45 minút, na záver som pridala pokrájanú čerstvú zelerovú vňať,...
-
19
..vypla som plameň, pridala som prelisovaný cesnak, prikryla pokrievkou a nechala celé niekoľko minút prevoňať cesnakom.
-
20
Podávala som horúce, ako príloha boli varené nové zemiaky, mne postačil na prikusovanie krajec čerstvého domáceho chleba, všetci sme si pochutnali na ľahkom letnom obede.
-
21
záber zblízka: Náplň z cukety s cibuľou, korením a kukuričnej krupice je veľmi chutná, jemná, výborne ju dopĺňa voňavá a ľahko pikantná paradajková omáčka so stopkovým zelerom a doplnená zelerovou vňaťou, na zahustenie netreba žiadnu múku, primerane ju zahustila tá trocha náplne, ktorá sa dostala von z plnenej papriky. Ide o vynikajúce ľahké a chutné, letné jedlo, vhodné aj pre bezlepkové, bezlaktózové diéty a vegetariánov.
dakujem za pochvalu, uloženie do kk a 5*
my máme radi naopak štiipľavé a korenené, pomáha to tráveniu a dezinfekcii čriev.
ty to jesť nemusíš, to som nerobila pre teba, ale pre nás doma.
dakujem za milý komentík, prajem ti pekný pohodový večer.
aj tak vitaj pod mojim receptom, dakujem ti za milý a inteligentný komentár, aj tebe prajem krásny večer :-)
@micanela
ak máš na mysli múku všeobecne, tak potom ani kukuričná krupica, hoci nie je to krupica zo pšenice, je však bezlepková a dobre viaže vlhkosť.
kľudne môžeš použiť pohanku, ak by som si ja mohla vybrať, použila by som quinou, alebo niečo, čo dobre viaže vlhkosť podľa tvojej chuti a výberu.
dakujem za pochvalu a 5*
však každý vie, čo môže a určí si sám.
v každom prípade ti obaja dakujeme za tvoju starostlivosť a prajeme ešte raz pekný večer.
úprimne dakujem.
budem veľmi rada, ak vyskúšaš túto plnenú papriku. :-)
to ja dakujem tebe.
tento rok máme veľa cukety, tak sa snažím o rôzne jedlá v spojení s cuketou, tentokrát náplň s kukuričnou krupicou,je veľmi chutná a dobre harmonizuje ako celok. čo sa korenenia jedla týka, netreba mať žiadne obavy, korenie má nielen vynikajúci chuťový efekt, ale predovšetkým veľmi pozitívne liečebné účinky a viem, že ty to výborne ovládaš. :-)
budem rada, ak aj tento môj recept príde na radu.
dakujem ti za uznanie, za pochvalu a uloženie do kk.
kde si bola? chýbala si - vitaj späť :-)
dakujem za vyskúšanie a potom pekne poprosím o tvoj názor, pokiaľ možno aj z hľadiska korenín a korenenia a to z pohľadu ajurvédskej mediciny. dakujem vopred.
som presvedčená, že toto bude zaujímať aj mnohých dalších.
dnes je už na šťastie dostať veľa bezlepkových produktov, neviem, ako u Vás, ale na SVK sú neuveriteľne drahé.
prajem ti však dobré zdravie napriek tomu z celého srdca.
skláňam sa s úctou pred tvojimi vedomosťami.
som veľmi rada, že si si dala toľkú námahu a napísala o tom, lebo aspoň nebudú mať varecháči zbytočné obavy a nebudú zavádzaní nesprávne, nebudú sa báť používať koreniny a chilli.
počkáme si ešte na @safran , dúfam, že tiež prispeje svojimi vedomosťami :-)
veľmi dakujem, ťe si nám venovala svoj čas, svoju pozornosť a podelila si sa nezištne o svoje vedomosti.
to ma veľmi teší.
dakujem.
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)
dakujem za uznanie a 5*
isteže, môžeš zahustiť ovsenými vločkami, dobre sajú vlhkosť.
aj toto stojí za skúšku. dakujem za pochvalu.
a teší ma, že aj ty vyskúšaš :-)))
potom poprosím pekne o tvoj názor.
dakujem za uznanie.