Minestrone
Minestrone

Minestrone s kvetovou špičkou fotorecept

Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 2. septembra 2017
Minestrone s kvetovou špičkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
35 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (kvetová špička)
500 g (na vývar)
200 g
100 g
80 g
2 menšie ks
2 ks
10 zrniek
1 ks
2 strúčiky
8 PL
1 PL
50 g
1 ČL
150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi 3 litre vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, celé korenie a trochu soli. Varíme asi 2 hodiny.

    Minestrone s kvetovou špičkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Fenikel umyjeme, vyberieme hlúb, mrkvu, cuketu a zemiaky očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kúsky. Stopkový zeler očistíme a nakrájame. Očistený cesnak nasekáme najemno.

    Minestrone s kvetovou špičkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Olivový olej rozpálime, pridáme zeleninu, cukor, paradajkový pretlak a krátko opražíme. Mäso vyberieme, vývar scedíme a zalejeme ním pripravenú zeleninu, pridáme drvené paradajky, cesnak, mleté čierne korenie, povaríme 10 minút a nakoniec pridáme nasekanú bazalku, oregano, tymian a krátko povaríme. Kvetovú špičku nakrájame na tenké plátky, pri podávaní vložíme do taniera, zalejeme pripravenou polievkou a posypeme syrom

    Minestrone s kvetovou špičkou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu