Minestrone s kvetovou špičkou fotorecept
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 2. septembra 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g (kvetová špička) |
|
| 500 g (na vývar) |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 2 menšie ks |
|
| 2 ks |
|
| 10 zrniek |
|
| 1 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 8 PL |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 50 g |
|
| 1 ČL |
|
| 150 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi 3 litre vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, celé korenie a trochu soli. Varíme asi 2 hodiny.
-
2
Fenikel umyjeme, vyberieme hlúb, mrkvu, cuketu a zemiaky očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kúsky. Stopkový zeler očistíme a nakrájame. Očistený cesnak nasekáme najemno.
-
3
Olivový olej rozpálime, pridáme zeleninu, cukor, paradajkový pretlak a krátko opražíme. Mäso vyberieme, vývar scedíme a zalejeme ním pripravenú zeleninu, pridáme drvené paradajky, cesnak, mleté čierne korenie, povaríme 10 minút a nakoniec pridáme nasekanú bazalku, oregano, tymian a krátko povaríme. Kvetovú špičku nakrájame na tenké plátky, pri podávaní vložíme do taniera, zalejeme pripravenou polievkou a posypeme syrom








Diskusia k receptu