Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska
Miloš Šichman
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 14. novembra 2018
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 14. novembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo a necháme dôjsť na panvičke.
- 2
Šošovicu uvaríme v osolenej vode. Nakrájanú šalotku speníme na masle, pridáme cherry paradajky, stopkový zeler, cuketu a krátko orestujeme. Pridáme šošovicu, zmiešame a dochutíme.
- 3
Do malého hrnca dáme variť víno, estragónový ocot, nakrájanú šalotku a korenie. Zredukujeme asi na pätinu a precedíme. Na miernom ohni zašľaháme maslo, pridáme nasekaný estragón a dochutíme soľou.
- 4
Hotové mušle podávame na šošovici preliate estragónovou omáčkou.
Tiež hrebenatky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu