Paprikáš z kuriatok
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 9. augusta 2017
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 9. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajíčka dáme do vodného kúpeľa nastaveného na 63 °C. Varíme hodinu. Očistenú šalotku nakrájame nadrobno. Kuriatka dôkladne umyjeme v studenej vode a necháme odkvapkať.
- 2
Na spenenom masle opečieme šalotku, pridáme kuriatka a pražíme, až kým sa neodparí všetka vlhkosť. Zaprášime mletou paprikou a podlejeme vriacim vývarom. Varíme 20 minút a odstavíme. Do kuriatok zašľaháme kyslú smotanu, dochutíme soľou a korením.
- 3
Stopkový zeler umyjeme a očistíme. Nakrájame na tenké prúžky a posypeme ním paprikáš spolu s petržlenovou vňaťou. Vajíčka rozklepneme a rozdelíme na jednotlivé porcie paprikáša.
Tiež hubový paprikáš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Čo sa ti nezdá, tie vajcia sa ani nevarili, ale prihrievali pri 63 stupňoch. Poriadne treba čítať.
ano netusim,ale viem.k tak tazkemu jedlu urcite nejde stratene vajce,a ani chutovo.
ak sa niekomu k tomu hodi stratene vajicko, je to jeho volba...ale robit stratene vajce hodinu, je podla mna uz take premrštene...ja napr. si robim stratene vajce bez problemov v mikrovlnke...co mi bez ohrevu vody trva 50 sekund...
V mikrovlnke samozrejme... Ale tu ide o teplotu. Aj mäso je chutnejšie, keď sa tepelne spracováva niekoľko hodín, ale pri nízkej teplote. A to vajce mikrovlnku nechcelo, ono chcelo nizku teplotu, aby bolo chutnejšie a osstalo stratene.