Hubový paprikáš
Hubový paprikáš

Paprikáš z kuriatok

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 9. augusta 2017
Paprikáš z kuriatok
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
150 g
800 g
20 g
800 ml
200 g
100 g
20 g
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka dáme do vodného kúpeľa nastaveného na 63 °C. Varíme hodinu. Očistenú šalotku nakrájame nadrobno. Kuriatka dôkladne umyjeme v studenej vode a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Na spenenom masle opečieme šalotku, pridáme kuriatka a pražíme, až kým sa neodparí všetka vlhkosť. Zaprášime mletou paprikou a podlejeme vriacim vývarom. Varíme 20 minút a odstavíme. Do kuriatok zašľaháme kyslú smotanu, dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Stopkový zeler umyjeme a očistíme. Nakrájame na tenké prúžky a posypeme ním paprikáš spolu s petržlenovou vňaťou. Vajíčka rozklepneme a rozdelíme na jednotlivé porcie paprikáša.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
nechapem,preco k tak sytnemu jedlu je este potrebne stratene vajce.a aby som ho varil este dlhsie ako samotny paprikas.
Mne sa to napríklad páči. A @Radox asi tiež netuší, o čom píše. To jedlo je síce sýte, ale zas ho na tom tanieri nieje toľko naloženého, ako pre baču. Kľudne by to znieslo aj dve vajíčka.