Paprikáš z kuriatok

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 9. augusta 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Paprikáš z kuriatokFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Vajíčka dáme do vodného kúpeľa nastaveného na 63 °C. Varíme hodinu. Očistenú šalotku nakrájame nadrobno. Kuriatka dôkladne umyjeme v studenej vode a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Na spenenom masle opečieme šalotku, pridáme kuriatka a pražíme, až kým sa neodparí všetka vlhkosť. Zaprášime mletou paprikou a podlejeme vriacim vývarom. Varíme 20 minút a odstavíme. Do kuriatok zašľaháme kyslú smotanu, dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Stopkový zeler umyjeme a očistíme. Nakrájame na tenké prúžky a posypeme ním paprikáš spolu s petržlenovou vňaťou. Vajíčka rozklepneme a rozdelíme na jednotlivé porcie paprikáša.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist