Pečené Buffalo kuracie krídelká
Foto: sweetlaab
Nedávno sme pripravili veganskú verziu kuracích krídeliek z Buffala. Tentokrát prichádzame so skutočnými populárnymi Buffalo kuracími krídelkami, ktoré sa podávajú s chladeným nakrájaným Zobraziť celý popisNedávno sme pripravili veganskú verziu kuracích krídeliek z Buffala. Tentokrát prichádzame so skutočnými populárnymi Buffalo kuracími krídelkami, ktoré sa podávajú s chladeným nakrájaným stopkovým zelerom a mrkvou, všetko s dipom z modrého syra. Výborná pochúťka na poobedie alebo ako ľahká večera.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
10 ks |
|
2 PL |
|
1 štipka |
|
1 štipka |
|
1 ČL |
|
1/4 hrnčeka |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
6 ks |
|
3 stopky |
|
Pikantná omáčka : | |
10 ČL |
|
10 ČL |
|
4 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Dip z modrého syra : | |
75 g |
|
75 g |
|
75 g |
|
1 zväzok |
|
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 180 °C a položíme drôtenú mriežku nad plech na pečenie. Vo veľkej miske pomiešame kuracie krídla s olejom a okoreníme s cesnakovým práškom, soľou a korením. Premiestnime do pripraveného plechu na pečenie. Pečieme, kým kurča nie je zlaté a koža je chrumkavá, 50 až 60 minút.
- 2
V malej panvici rozmiešame pikantnú omáčku a med. Povaríme a potom primiešame maslo. Varíme až do rozpustenia asi 2 minúty.
- 3
Prenesieme pečené krídla do misy a premiešame s časťou omáčky, až kým sa úplne neprekryjú. Vrátime krídla do pekáča a mriežku v rúre umiestnime čo najbližčie k zdroju tepla v rúre, asi 10 cm a pečieme, kým sa neskaramelizujú, 1-3 minúty, pozorne sledujeme, aby sa nespálili. Pred tým znížime teplotu rúry asi na 65 stupňov. Obyčajne je to v hornej časti rúry, ale niektoré rúry to môžu mať aj v dolnej časti (https://www.wikihow.com/Oven-Broil). Ak máme gril, tak môžeme použiť namiesto toho gril. Tento posledný krok je však voliteľný. Podávame s modrým syrovým dipom a zeleninou, v prípade potreby pridáme ešte pikantnú omáčku uvarenú s medom a maslom.
- 4
Pikantná omáčka : Zmiešame všetky zložky a uložíme do fľaštičiek zo starých pikantných omáčok. V prípade, že máma originálnu omáčku na Buffalo krídelká, Frank's Red Hot, môžeme použiť túto.
- 5
Dip z modrého syra : Pomocou ručného mixéra, zmixujeme všetky ingrediencie, ochutnáme, osolíme, okoreníme ak je to potrebné a potom podávame s kuracími krídlami a s tyčinkami ľadového zeleru a mrkvy. Viac informácií je na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2017/10/baked-buffalo-chicken-wings-pecene.html
Tiež kuracie krídelká:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za pochvalu a aj návštevu soc. siete, okrem angličtiny je to všetko aj v slovenčine, ale musím to zvýrazniť, aby to bolo viditeľné aj v slovenčine lepšie. Je to aj preto, že moje príspevky sú na medzinárodných stránkach a podmienkou je angličtina. Srdečne pozdravujem a aj ja prajem všetko dobré pri varení, lebo recepty, ktoré sú na Vašej stránke sú veľmi chutné.
Soľ , chlorid sodný, zo židovskej kuchyne, v Amerike sa to hodne používa, ale u nás sa kľudne môže použiť obyčajná soľ, alebo taká aká najviac vyhovuje, hlavne aby to bolo osolené ...
vdaka,to viem,len som chcel vediet v com je rozdiel.
Ďakujem za komentár, ak to budeš robiť, tak ak sa ti bude zdať lepšie, koncovú špicatú časť krídeliek odrež a použi na niečo iné, nap. na polievku. My sme ich robili druhý krát a uvedomili si, že to treba odrezať až keď boli hotové a odfotené. Lepšie to vyzerá na tanieri keď sa pekne poukladajú vedľa seba bez tých špicatých častí.
Keď som písala recept tak som si ani neuvedomovala rozdiel medzi kosher soľou a inými soľami, to preto, že som mala známych zo židovskej komunity a oni väčšinou používali všetko kosher. Dokonca slovo "kosher" používali aj v prenesenom význame, ak chceli niečo zdôrazniť, že musí byť kvalitné a super, tak som to brala tak, že táto soľ je kvalitnejšia.
Vďaka Vám až teraz som si to preštudovala, aká je vlastne kosher soľ. Podľa Huffington post, kosher soľ je bez pridaných látok teda aj bez jódu, má väčšiu veľkosť kryštálov takže kuchárom v Amerike sa lepšie servíruje medzi prstami než jemná stolová soľ a má lepšiu chuť. Bon Apetit uvádza, že židovské dietetické pravidlá používajú kosher soľ s väčšími kryštálmi aby sa lepšie mohla naviazať zvyšková krv z mäsa a hydiny pred varením. Veľké vločky soli sedia na povrchu mäsa, skôr než sa do nej rozpúšťajú, čo môže prispieť k lepšej chuti.
@radox , ak mozem, len este na doplnenie odpovede od @sweetlaab...Tato sol je casto v americkych receptoch. Ako som sa ja docitala na roznych strankach, tak ma trochu hrubsiu strukturu, alebo vlockovitu a nie je v nej pridany jod. Pouziva sa pri zidovskom, koser, spracovani masa po zabiti zvierata, aby sa maso zbavilo krvi. Najprv sa maso namoci do vody. Potom sa nasoli touto solou a ta odsaje zbytky krvi. A to sa potom zase zmyje. Ta hrubsia struktura je zrejme lepsia na odsatie tych zbytkov krvi.
Ak chces, aj napr. tu si mozes nieco o tom precitat:
en.m.wikipedia.org/wiki/Kosher_salt...
Tiez som nevedela, preco ten nazov, ale clovek sa uci cely zivot :-).
Haha, @sweetlaab , pisali sme naraz ;-)....
Tak je, a ďakujem za komentár :-)
A tvoje kridelka vyzeraju fantasticky :-).
Ďakujem veľmi pekne :-))
Také jsem netušila, že něco podobného existuje, ale sůl mě velice zajímá tak jsem nahlédla: www.giftex.cz/pure-ocean-kosher-vyberova-sul-z-atlant...
Ještě mě zaujalo: www.kucharkaprodceru.cz/jak-solit/...
Dík Haji, prečítala som si to a je to poučné a dôležťité o soli