Číre paradajkové consommé

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 25. júla 2019 10:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Číre paradajkové consomméFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 min
príprava

Suroviny

3 PL
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
 PL
1 ks
1 kg mäsité
1 l
1 PL
1 PL
2 PL čerstvá
2 PL čerstvý
3 strúčiky
6 ks
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu, karotku, pór a zeler, asi 10 minút, potom pridáme pretlak, pokrájané paradajky, bobkový list a povaríme ďalších 10 minút. Pridáme cesnak, cukor, soľ, nakrájané bylinky, paradajkový džús, rozmixujeme ponorným mixérom, privedieme do varu a pomaly varíme asi 15 minút, potom precedíme cez utierku a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zeleninu, ktorá zostala po scedení, necháme vychladnúť a poriadne ju rozmixujeme, zľahka premiešame so snehom z vaječných bielkov. Rozmixovanú zmes primiešame do vychladnutého consommé a pomaly privedieme do varu.

  3. 3

    Pomaly varíme asi 15 minút, kým sa bielky navrchu nevyzrážajú, týmto procesom sa paradajkové consommé krásne vyčistí. Po vyčistení znova precedíme, podľa potreby dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Podávame studené s blanšírovanou a nakrájanou špargľou, paradajkou a hráškom. Ozdobíme nakrájanou bazalkou a olivovým olejom.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist