Číre paradajkové consommé
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 25. júla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
3 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
PL |
|
1 ks |
|
1 kg mäsité |
|
1 l |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 PL čerstvá |
|
2 PL čerstvý |
|
3 strúčiky |
|
6 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu, karotku, pór a zeler, asi 10 minút, potom pridáme pretlak, pokrájané paradajky, bobkový list a povaríme ďalších 10 minút. Pridáme cesnak, cukor, soľ, nakrájané bylinky, paradajkový džús, rozmixujeme ponorným mixérom, privedieme do varu a pomaly varíme asi 15 minút, potom precedíme cez utierku a necháme vychladnúť.
- 2
Zeleninu, ktorá zostala po scedení, necháme vychladnúť a poriadne ju rozmixujeme, zľahka premiešame so snehom z vaječných bielkov. Rozmixovanú zmes primiešame do vychladnutého consommé a pomaly privedieme do varu.
- 3
Pomaly varíme asi 15 minút, kým sa bielky navrchu nevyzrážajú, týmto procesom sa paradajkové consommé krásne vyčistí. Po vyčistení znova precedíme, podľa potreby dochutíme soľou a korením.
- 4
Podávame studené s blanšírovanou a nakrájanou špargľou, paradajkou a hráškom. Ozdobíme nakrájanou bazalkou a olivovým olejom.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu