Sih na šošovici a lesnom ovocí

Ján Dudáš
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 1. augusta 2016
Sih na šošovici a lesnom ovocí
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

480 g
200 g
10 g
10 g
50 g
50 g
50 g
100 g
250 g
20 g
200 ml
250 g čerstvý
50 g
50 ml
5 g
1 g čerstvý
100 ml
5 g
2,5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime. Pridáme maslo, čerstvý tymian, biele víno a stiahneme z ohňa.

  2. 2

    Čiernu šošovicu prepláchneme a varíme asi 30 minút do polomäkka. V ďalšom hrnci urestujeme koreňovú zeleninu, šalotku, cesnak a pridáme uvarenú šošovicu. Spolu všetko povaríme asi 10 minút.

  3. 3

    Do hrnca pridáme med a necháme skaramelizovať spolu s lesným ovocím, pridáme červené víno a necháme zovrieť. Odšťavené citróny dochutíme cukrom a zahustíme agar–agarom. Sušíme pri teplote 100 °C 1,5 hodiny.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Zdravím. Odšťavené citróny s cukrom a agarom mám priliať k ovociu a tak spolu sušiť?
Zdravím. Odšťavené citróny s cukrom a agarom mám priliať k ovociu a tak spolu sušiť? A hrášok, dusiť s koreňovou zeleninou, či?