Sih na šošovici a lesnom ovocí
Ján Dudáš
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 1. augusta 2016
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 1. augusta 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
480 g |
|
200 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
20 g |
|
200 ml |
|
250 g čerstvý |
|
50 g |
|
50 ml |
|
5 g |
|
1 g čerstvý |
|
100 ml |
|
5 g |
|
2,5 g |
|
Postup
-
1
Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime. Pridáme maslo, čerstvý tymian, biele víno a stiahneme z ohňa.
- 2
Čiernu šošovicu prepláchneme a varíme asi 30 minút do polomäkka. V ďalšom hrnci urestujeme koreňovú zeleninu, šalotku, cesnak a pridáme uvarenú šošovicu. Spolu všetko povaríme asi 10 minút.
- 3
Do hrnca pridáme med a necháme skaramelizovať spolu s lesným ovocím, pridáme červené víno a necháme zovrieť. Odšťavené citróny dochutíme cukrom a zahustíme agar–agarom. Sušíme pri teplote 100 °C 1,5 hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu