Ryžové rezance s cuketou fotorecept
Foto: Sonulienka
Dnes som zvolila taký ľahší obed ale chutilo.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tu sú suroviny. Neuvádzam presný pomer surovín. To si každý musí dať podľa seba pre koľkých varí.
-
2
Cibuľu a cesnak si očistíme, pór nakrájame na kolieska cibuľu na menšie kúsky, taktiež aj slaninku a všetko pridávame tak ako krájame na panvicu. Hneď za tým nasleduje stopkový zeler a na menšie kúsky nakrájanú cuketa. Keď sa nám to dusí asi tak 5 minút dáme tam údenú papriku ja som ešte pridala trochu kurkumy a pretlačený cesnak a vývar. Nesolila som lebo som dávala údený syr, tak aby to nebolo slané. Dosolila som až na tanieri.
-
3
Po piatich minútach pridáme maslo, nastrúhaný syr a smotanu, necháme trochu redukovať odstavíme a hotovo.
-
4
Medzi tým sme si ale uvarili aj rezance.
-
5
Do rezancov pridáme cuketovú zmes a dobre premiešame, aby sa nám chute dobre spojili.
-
6
No a servírujeme.
-
7
Je to aj rýchle aj jednoduché a hlavne že nám chutilo a obed bol raz dva uvarený.
Prišla aj vnučka ušlo sa aj jej a aj jej chutilo čo som bola veľmi rada.
@Pivonka vyskúšaj fakt sú výborné a ďakujem aj Tebe.
Také jsem to tak měla, bo jsem "semolinová" - mám ráda tuhší těstoviny. Nasměrovala jsem se k ryžovým těstovinám a na první šup jsme se zkamarádily. Samotnou mě to překvapilo. Chce to vyzkoušet. Je tam opravdu rozdíl - lehkost jak při konzumaci, tak v trávení. U mě úspěch. Jasné, že to střídám, semolina je semolina.
Minule jsem spěchala, jen zalila, ocedila a ostaly, potvorky tuhé, nedodělané. @Sonulienka správně píše, projít varem, nechat postát - udělat testík a pak slít. Poradila jsem si, vložila k zelenině a ještě chvíli se dodělávalo dokopy.
Ale posledne som nestíhala tak som ich rovno vložila do vriacej vody a po 2 minútach vypla a ešte som ich tam trochu nechala tak ako som už aj vyššie písala a neboli zlepené vôbec. Ja som ešte nevidela alebo som si asi nevšimla tie v Bille keď pôjdem najbližšie musím si všimnúť a ak ich budú mať určite si kúpim a vyskúšam aj tie. Ale dobre vedieť viac spôsobov.
Takto ako ty robievam aj ja, ale to som mala také tenšie rezance a tiež som niekde počula, že keď sa varia podľa návodu na obale, zostane z nich kaša. Je možné, že tieto širšie možno 1-2 minúty povariť. V každom prípade som rada, že ste sa podelili so skúsenosťami. Ďakujem.
A držte mi palce zamiesila som si na kváskový chlebík.
A ani tieto neboli na kašu a boli dobré dokonca som ich ani nejak nepremývala len trocha opláchla a rozmiešala so zeleninou.
Zatiaľ som ešte nemala zlú skúsenosť s týmito rezancami a dúfam, že to tak aj ostane.