Prsičká v mandliach na jahodovom čatní a hráškovom pyré
Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 14. júna 2018
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 14. júna 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 4 ks (kukuričné) |
|
| 100 g |
|
| 1 PL (hobliny) |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| Pyré: | |
| 800 g |
|
| 100 g |
|
| 300 ml |
|
| 100 g |
|
|
|
|
| Čatní: | |
| 200 g |
|
|
|
|
| 50 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1 KL |
|
|
|
|
| Omáčka: | |
| 200 ml |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na oleji, vložíme na plech, potrieme syrom mascarpone, do ktorého zamiešame mandle, a dáme piecť do rúry.
- 2
Pyré: Očistené zemiaky nakrájame, osolíme a dáme variť do mlieka. Pred uvarením pridáme hrášok. Keď je zmes mäkká, rozmixujeme ju na jemnú kašu a zjemníme maslom.
- 3
Čatní: Jahody očistíme, nakrájame, pridáme do nich nastrúhaný zázvor, stopkový zeler, šalotku a dochutíme jablčným octom, trstinovým cukrom a čili papričkou.
- 4
Omáčka: V panvici zohrejeme smotanu, pridáme maslo, necháme zredukovať na omáčku.
- 5
Pri servírovaní dáme na tanier zemiakovo–hráškové pyré, pridáme jahodové čatní a prelejeme pripravenou omáčkou.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu