Máte radi vínko? Pozrite si aj našu druhú stránku Pivnička.sk, kde nájdete články o vínach, vinároch či tie najlepšie slovenské i svetové vína, ktoré si tam môžete priamo kúpiť v našej on-line vinotéke (e-shop).
Recepty, kde je víno biele polosladké
Pescado a la Veracruzana
Ryba, avšak nie v mojej obľúbenej smotanovej omáčke, ale v paradajkovej....
Chrumkavé pečené kurča bez kosti s hubovou omáčkou
Tento recept si jednoducho zamilujete a už inak kurča piecť nebudete :) tak ako aj ja.....
Morčacie stehno s fialovým pyré a jablkovou omáčkou
Recept je zameraný na oživenie chuťových buniek. Pripraviť ho
dokáže aj úplný začiatočník.
Krémová račia polievka
Raky varíme asi minútu v slanej vode s rascou. Necháme ich
vychladnúť, potom ich zlomíme medzi...
Grilované kuracie prsia s dubákovou omáčkou
Kuracie prsia umyjeme, očistíme, osolíme a grilujeme z každej strany asi 4 minúty. Potom...
Rybacie fašírky s pórovou omáčkou a so špenátom
Na fašírky nakrájame očistené zemiaky na kocky a v osolenej, okorenenej vode uvaríme spolu s na...
Oškvarkové slané keksíky bez lepku
Všimli ste si, že v obchodoch pomenej dostať slané keksíky bez lepku? A viete čo? Vôbec to nevadí, pretože my vám dnes
ukážeme, ako si môžete slané keksíky bez lepku upiecť sami doma....
Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci
Tento recept je, ako napovedá názov, pre tých, ktorí buď už vlastnia alebo sa rozhodujú či vlastniť tento druh kuchárskeho
pomocníka....
Božie milosti s pečenými slivkami
Božie milosti v niektorých regiónoch Slovenska poznajú ako
fašiangový recept, inde ich nepoznajú vôbec. Môžeme ich
pripraviť...
Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou
Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.
Hubové ragú na domácej olivovej hrianke
Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou...
Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
Mäso lesa. Napriek tomu, že huby
obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť
jedlá ako z najjemnejšieho a najdrahšieho
mäska. Ale aj ako príloha či korenina dodajú
jedlu osobitú vôňu aj chuť....
Jelení šašlík s bryndzou, so zeleninou a slivkovým dipom
Jeleniu sviečkovicu, slaninu a a očistenú papriku nakrájame na stredne veľké kúsky, všetko ochutíme...
Kuracie prsia na tekvicovom rizote
Ak vám dá niekto pár hlávok tekvice
hokkaido zo záhradky a neviete čo s
ňou, toto...
Zubáč s tekvicovým rizotom a anízovou penou
V hrnci na oleji do zlatista orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme
ryžu a po asi 3 minútach podlejeme...
Hráškové rizoto s tofu
Ak doma máte čerstvý hrášok, spravte si fantastické rizoto, ktoré chutí veľkým aj malým a...
Orechový chlebík s hruškovým čatní
Orechový chlebík: Do misy preosejeme múku so soľou, v strede urobíme jamku
a dáme do nej rozšľahané...
Kubánska Ropa Vieja - trhané hovädzie mäso
Národné kubánske jedlo, tradične servírované s ryžou, čiernou fazuľou a plantain banánmi...
Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami
Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...
Špargľové rizoto podľa Jany Hubinskej
Skvelé jarné rizoto od herečky a speváčky Jany Hubinskej je plné chuti a vône a rozhodne stojí...
Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou
Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme;
hotové vyberieme a...
Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi
Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne
prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča
vložíme na...
Teľacie osso buco
Porcie mäsa osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na
oleji mäso opečieme dozlata z oboch strán
a...
Avokádový toast s vajíčkom
Avokádo predelíme, vytiahneme kôstku, vydlabeme a roztlačíme vidličkou. Pridáme olúpanú nakrájanú
paradajku bez jadierok, ...
Bezlepkový olivový chlieb so šunkou
Metličkou vyšľaháme vajcia s vínom a olejom. Pridáme nastrúhaný syr, Bread mix white s kypriacim...

Pescado a la Veracruzana
Ryba, avšak nie v mojej obľúbenej smotanovej omáčke, ale v paradajkovej....

Chrumkavé pečené kurča bez kosti s hubovou omáčkou
Tento recept si jednoducho zamilujete a už inak kurča piecť nebudete :) tak ako aj ja.....

Morčacie stehno s fialovým pyré a jablkovou omáčkou
Recept je zameraný na oživenie chuťových buniek. Pripraviť ho dokáže aj úplný začiatočník.

Krémová račia polievka
Raky varíme asi minútu v slanej vode s rascou. Necháme ich vychladnúť, potom ich zlomíme medzi...

Grilované kuracie prsia s dubákovou omáčkou
Kuracie prsia umyjeme, očistíme, osolíme a grilujeme z každej strany asi 4 minúty. Potom...

Rybacie fašírky s pórovou omáčkou a so špenátom
Na fašírky nakrájame očistené zemiaky na kocky a v osolenej, okorenenej vode uvaríme spolu s na...

Oškvarkové slané keksíky bez lepku
Všimli ste si, že v obchodoch pomenej dostať slané keksíky bez lepku? A viete čo? Vôbec to nevadí, pretože my vám dnes ukážeme, ako si môžete slané keksíky bez lepku upiecť sami doma....

Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci
Tento recept je, ako napovedá názov, pre tých, ktorí buď už vlastnia alebo sa rozhodujú či vlastniť tento druh kuchárskeho pomocníka....

Božie milosti s pečenými slivkami
Božie milosti v niektorých regiónoch Slovenska poznajú ako fašiangový recept, inde ich nepoznajú vôbec. Môžeme ich pripraviť...

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou
Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.

Hubové ragú na domácej olivovej hrianke
Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou...

Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť jedlá ako z najjemnejšieho a najdrahšieho mäska. Ale aj ako príloha či korenina dodajú jedlu osobitú vôňu aj chuť....

Jelení šašlík s bryndzou, so zeleninou a slivkovým dipom
Jeleniu sviečkovicu, slaninu a a očistenú papriku nakrájame na stredne veľké kúsky, všetko ochutíme...

Kuracie prsia na tekvicovom rizote
Ak vám dá niekto pár hlávok tekvice hokkaido zo záhradky a neviete čo s ňou, toto...

Zubáč s tekvicovým rizotom a anízovou penou
V hrnci na oleji do zlatista orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme ryžu a po asi 3 minútach podlejeme...

Hráškové rizoto s tofu
Ak doma máte čerstvý hrášok, spravte si fantastické rizoto, ktoré chutí veľkým aj malým a...

Orechový chlebík s hruškovým čatní
Orechový chlebík: Do misy preosejeme múku so soľou, v strede urobíme jamku a dáme do nej rozšľahané...

Kubánska Ropa Vieja - trhané hovädzie mäso
Národné kubánske jedlo, tradične servírované s ryžou, čiernou fazuľou a plantain banánmi...

Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami
Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...

Špargľové rizoto podľa Jany Hubinskej
Skvelé jarné rizoto od herečky a speváčky Jany Hubinskej je plné chuti a vône a rozhodne stojí...

Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou
Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme; hotové vyberieme a...

Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi
Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča vložíme na...

Teľacie osso buco
Porcie mäsa osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na oleji mäso opečieme dozlata z oboch strán a...

Avokádový toast s vajíčkom
Avokádo predelíme, vytiahneme kôstku, vydlabeme a roztlačíme vidličkou. Pridáme olúpanú nakrájanú paradajku bez jadierok, ...

Bezlepkový olivový chlieb so šunkou
Metličkou vyšľaháme vajcia s vínom a olejom. Pridáme nastrúhaný syr, Bread mix white s kypriacim...