Tymián

Recepty, kde je tymián

prazdny

Tortilla s kačacími prsičkami na rozmaríne

Hlavné jedlá

Kačacie prsia nasolíme, kožu narežeme ostrým nožom do tvaru mriežky. Opečieme na horúcej panvici asi 5 minút...

prazdny

Provensalské kurča a bezlepková plnka do kurčaťa

Kuracie mäso

Podľa nášho receptu si môžete upiecť kuriatko a nielen to – súčasťou receptu je aj návod na...

prazdny

Jahňacie kotletky v mandľovo-cviklovej kruste

Hlavné jedlá

Cviklovo-mandľová krusta: Osolenú cviklu v šupke v alobale dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C na 45...

prazdny

Vajíčkový šalát po našom

Bezmäsité jedlá

Variant všeobecne známej lahôdky, tentoraz doplnenej aj mojimi obľúbenými stonkami zeleru. Vo všetkých slovenských regiónoch,...

prazdny

Tekvicové rizoto s gorgonzolou

Bezmäsité jedlá

Viem, že tekvicové rizoto už dnes nie je žiadnou novinkou a internet je ho plný, ...

prazdny

Nátierka zo sardiniek s avokádom a zelinkami

Nátierky

Avokádo (Persea americana), hruškovec americký ale aj Persea gratissima, Laurus persea, neformálne krokodília či...

prazdny

Knedle plnené pečeným bravčovým plieckom

Bravčové mäso

Umyté a osušené bravčové pliecko vložíme do pekáča. Posypeme soľou, korením, tymianom, nakrájanou cibuľou...

prazdny

Pečený králik s tekvicovým prívarkom

Hlavné jedlá

Králika umyjeme, osušíme a rozporciujeme. Slaninu nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a cesnak...

prazdny

Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou

Hlavné jedlá

Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme; hotové vyberieme a...

prazdny

Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi

Hlavné jedlá

Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča vložíme na...

prazdny

Králičia krémová polievka s knedličkami a pestom

Večera

Králičie predné umyjeme a vložíme do hrnca s očistenou koreňovou zeleninou, očistenou celou cibuľou a cesnakom. Zalejeme...

prazdny

Králičí chrbát v orechovej kruste s mrkvovým pyré

Hlavné jedlá

Králičí chrbát vykostíme a mäso upravíme na 4 plátky. Odblaníme ho, umyjeme, osolíme, okoreníme,...

prazdny

Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom

Hlavné jedlá

Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...

prazdny

Jahňacie stehno v lístkovom batôžku s hráškovým pyré

Hlavné jedlá

Jahňacie stehno osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka, vložíme maslo, tymian a zavákuujeme. Dáme...

prazdny

Tekvicová polievka podľa Petra Vargu

Bezmäsité jedlá

Nemáte veľmi radi tekvicu? Aj šéfkuchár celebrít Peter Varga bol na tom podobne, ale presvedčil sa, že keď ju správne pripravíte, je veľmi chutná....

prazdny

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou

Bravčové mäso

Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

prazdny

Treska na paradajkách - Bacalao con tomate

Hlavné jedlá

Recept zo Stredozemia... jednoduchý a chutný.

prazdny

Plnená panenka podľa Karin Majtánovej

Bravčové mäso

V tomto videu nám Miss Slovensko 1993, Karin Majtánová, pripravila rolády z bravčovej panenky s...

prazdny

Krémová polievka z čerstvých paradajok s bylinkami

Bezmäsité jedlá

Vynikajúca krémová polievka z čerstvých paradajok s cesnakom a so syrom. Rýchla, jednoduchá a chutná....

prazdny

Kapustové krokety s fialovými zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...

prazdny

Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou

Hlavné jedlá

Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji s tymianom tak, aby koža bola chrumkavá, dĺžka pečenia záleží...

prazdny

Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú

Bezmäsité jedlá

Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, ...

prazdny

Králik na citrusoch a olivách

Hlavné jedlá

„Furt králíka, každej den máme králíka! Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?“ ...

prazdny

Zmes korenín Chmeli Suneli

Je to zmes korenín používaná v gruzínskej a arménskej kuchyni. Používa sa do mäsa, zeleniny,...

prazdny

Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši

Hovädzie mäso

Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie,...

prazdny

Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu

Hlavné jedlá

Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...