Recepty, kde je tymián
Králičia krémová polievka s knedličkami a pestom
Králičie predné umyjeme
a vložíme do hrnca s očistenou koreňovou zeleninou, očistenou celou cibuľou
a cesnakom. Zalejeme...
Králičí chrbát v orechovej kruste s mrkvovým pyré
Králičí chrbát vykostíme a mäso upravíme na 4 plátky. Odblaníme ho, umyjeme,
osolíme, okoreníme,...
Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom
Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu
očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...
Jahňacie stehno v lístkovom batôžku s hráškovým pyré
Jahňacie stehno osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho
vrecka, vložíme maslo, tymian
a zavákuujeme. Dáme...
Tekvicová polievka podľa Petra Vargu
Nemáte veľmi radi tekvicu? Aj šéfkuchár celebrít Peter
Varga bol na tom podobne, ale presvedčil sa, že keď ju správne pripravíte, je veľmi chutná....
Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...
Treska na paradajkách - Bacalao con tomate
Recept zo Stredozemia... jednoduchý a chutný.
Plnená panenka podľa Karin Majtánovej
V tomto videu nám Miss Slovensko 1993, Karin Majtánová, pripravila rolády z bravčovej panenky s...
Krémová polievka z čerstvých paradajok s bylinkami
Vynikajúca krémová polievka z čerstvých paradajok s cesnakom a so syrom. Rýchla, jednoduchá a chutná....
Kapustové krokety s fialovými zemiakmi
Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme
do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný
mladý...
Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou
Zubáča osolíme, okoreníme
a opečieme na oleji s tymianom
tak, aby koža bola chrumkavá,
dĺžka pečenia záleží...
Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
Quinou namočíme na hodinu do studenej vody
a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme,
dochutíme soľou, ...
Králik na citrusoch a olivách
„Furt králíka, každej den máme králíka! Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?“ ...
Zmes korenín Chmeli Suneli
Je to zmes korenín používaná v gruzínskej a arménskej kuchyni. Používa sa do mäsa, zeleniny,...
Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši
Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie,...
Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu
Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...
Krémový prívarok z tekvice
Pôvodne som sa chcel o tomto prívarku zmieniť iba v zážitkoch. No spomenul som si, že to bolo najobľúbenejšie
jedlo mojej presladkej Mamky....
Jelení gulášik s knedľou z ovsených vločiek
Občas manžel dostane od kamarátov poľovníkov zverinu - tak potom býva aj tento fajnový gulášik s kúsok...
Hrášková polievka s tekvicovými haluškami
Toto je najobľúbenejšia polievka našich vnúčat :-)
Dusená zelenina so šampiňónmi
Milovníci húb majú neobmedzené možnosti na chutné recepty. Do zbierky si môžu pridať aj tento...
Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé
Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian
a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, ...
Údené kačacie prsia na šošovicovom šaláte
Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian a opečieme z oboch strán...
Kačacie „rillettes“ s figovým čatní a nakladanou šalotkou
Kačacie stehná nasolíme, posypeme
korením a bylinkami podľa chuti, pridáme
bobkový list, nové korenie, cibuľu...
Jesenné toasty s červenou repou, slaným syrom, medom a tymianom
Inšpirovala som sa receptom z Varechy od @Kukulienka71 na
nátierku z červenej repy, ktorý som jemnučko doťukla podľa seba....
Srnčí chrbát s batatovým gratinom
Na vyhriatej panvici s olejom osmažíme srnčí chrbát zo všetkých strán.
Do panvice pridáme tymian, strúčik...
Králik so smrčkovou omáčkou s vínom
Umyté králičie stehná vložíme do hrnca spolu
s ošúpanou koreňovou zeleninou, tymianom, jedným
bobkovým listom, osolíme,...
Španielska gaštanová polievka podľa Nory Beňačkovej
Populárna slovenská hlásateľka Nora Beňačková uvarí gaštanovú polievku.
Králičia krémová polievka s knedličkami a pestom
Králičie predné umyjeme a vložíme do hrnca s očistenou koreňovou zeleninou, očistenou celou cibuľou a cesnakom. Zalejeme...
Králičí chrbát v orechovej kruste s mrkvovým pyré
Králičí chrbát vykostíme a mäso upravíme na 4 plátky. Odblaníme ho, umyjeme, osolíme, okoreníme,...
Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom
Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...
Jahňacie stehno v lístkovom batôžku s hráškovým pyré
Jahňacie stehno osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka, vložíme maslo, tymian a zavákuujeme. Dáme...
Tekvicová polievka podľa Petra Vargu
Nemáte veľmi radi tekvicu? Aj šéfkuchár celebrít Peter Varga bol na tom podobne, ale presvedčil sa, že keď ju správne pripravíte, je veľmi chutná....
Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...
Treska na paradajkách - Bacalao con tomate
Recept zo Stredozemia... jednoduchý a chutný.
Plnená panenka podľa Karin Majtánovej
V tomto videu nám Miss Slovensko 1993, Karin Majtánová, pripravila rolády z bravčovej panenky s...
Krémová polievka z čerstvých paradajok s bylinkami
Vynikajúca krémová polievka z čerstvých paradajok s cesnakom a so syrom. Rýchla, jednoduchá a chutná....
Kapustové krokety s fialovými zemiakmi
Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...
Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou
Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji s tymianom tak, aby koža bola chrumkavá, dĺžka pečenia záleží...
Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, ...
Králik na citrusoch a olivách
„Furt králíka, každej den máme králíka! Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?“ ...
Zmes korenín Chmeli Suneli
Je to zmes korenín používaná v gruzínskej a arménskej kuchyni. Používa sa do mäsa, zeleniny,...
Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši
Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie,...
Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu
Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...
Krémový prívarok z tekvice
Pôvodne som sa chcel o tomto prívarku zmieniť iba v zážitkoch. No spomenul som si, že to bolo najobľúbenejšie jedlo mojej presladkej Mamky....
Jelení gulášik s knedľou z ovsených vločiek
Občas manžel dostane od kamarátov poľovníkov zverinu - tak potom býva aj tento fajnový gulášik s kúsok...
Hrášková polievka s tekvicovými haluškami
Toto je najobľúbenejšia polievka našich vnúčat :-)
Dusená zelenina so šampiňónmi
Milovníci húb majú neobmedzené možnosti na chutné recepty. Do zbierky si môžu pridať aj tento...
Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé
Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, ...
Údené kačacie prsia na šošovicovom šaláte
Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian a opečieme z oboch strán...
Kačacie „rillettes“ s figovým čatní a nakladanou šalotkou
Kačacie stehná nasolíme, posypeme korením a bylinkami podľa chuti, pridáme bobkový list, nové korenie, cibuľu...
Jesenné toasty s červenou repou, slaným syrom, medom a tymianom
Inšpirovala som sa receptom z Varechy od @Kukulienka71 na nátierku z červenej repy, ktorý som jemnučko doťukla podľa seba....
Srnčí chrbát s batatovým gratinom
Na vyhriatej panvici s olejom osmažíme srnčí chrbát zo všetkých strán. Do panvice pridáme tymian, strúčik...
Králik so smrčkovou omáčkou s vínom
Umyté králičie stehná vložíme do hrnca spolu s ošúpanou koreňovou zeleninou, tymianom, jedným bobkovým listom, osolíme,...
Španielska gaštanová polievka podľa Nory Beňačkovej
Populárna slovenská hlásateľka Nora Beňačková uvarí gaštanovú polievku.