Bažantie prsia s batatovým pyré a mangovým čatní
Peter Semivan
šéfkuchár hotela Panorama na Štrbskom plese, 4. augusta 2020
šéfkuchár hotela Panorama na Štrbskom plese, 4. augusta 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Bažantie prsia si pripravíme technikou sous–vide (varenie zavákuovaného mäsa pri konštantne nízkej teplote). Bataty osolíme a dáme piecť na 160 °C asi 40 minút, olúpeme a rozmixujeme. Pyré dochutíme maslom.
- 2
Pokrájanú šalotke orestujeme, prilejeme červené víno a zredukujeme. Pred dovarením do omáčky vmiešame maslo.
- 3
Mango a ananás nakrájame na malé kocky, ochutíme medom, mätou a čili papričkou. Pak choi nakrájame pozdĺžne a opečieme na olivovom oleji.
Tiež bažantie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu