Pečený bôčik
Pečený bôčik

Glazovaný bôčik pečený s ciderom

George Kostka
šéfkuchár z Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 6. júla 2020
Glazovaný bôčik pečený s ciderom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
na 165 °C

Suroviny

1 kg
500 ml
2 PL
500 g
250 g
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nasolený a nakorenený bôčik vložíme do pekáča s cesnakom a cibuľou, podlejeme ciderom a pečieme prikryté cca 2 hodiny pri teplote 165 °C.

  2. 2

    Po upečení bôčik rozkrojíme na 4 porcie, ktoré na panvici opečieme do zlatista. Pridáme pár lyžičiek výpeku a lyžičku javorového sirupu a bôčik pokryjeme touto glazúrou.

  3. 3

    Zemiaky nakrájame na kolieska, pokropíme olejom, soľou a tymianom a upečieme v rúre (môžeme zároveň s bôčikom). Nakrájaný pór a kel opečieme na masle, môžeme ešte pridať aj trochu výpeku z pekáča a všetko dochutíme soľou a korením.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre