Glazovaný bôčik pečený s ciderom
George Kostka
šéfkuchár z Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 6. júla 2020
šéfkuchár z Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 6. júla 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
120 minút
na 165 °C
na 165 °C
Postup
-
1
Nasolený a nakorenený bôčik vložíme do pekáča s cesnakom a cibuľou, podlejeme ciderom a pečieme prikryté cca 2 hodiny pri teplote 165 °C.
- 2
Po upečení bôčik rozkrojíme na 4 porcie, ktoré na panvici opečieme do zlatista. Pridáme pár lyžičiek výpeku a lyžičku javorového sirupu a bôčik pokryjeme touto glazúrou.
- 3
Zemiaky nakrájame na kolieska, pokropíme olejom, soľou a tymianom a upečieme v rúre (môžeme zároveň s bôčikom). Nakrájaný pór a kel opečieme na masle, môžeme ešte pridať aj trochu výpeku z pekáča a všetko dochutíme soľou a korením.
Tiež pečený bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu