Grilovaná bravčová krkovička
Grilovaná bravčová krkovička

Grilovaná marinovaná krkovička v domácej žemli

majiteľ Peter Lacko a šéfkuchár Peter Semivan
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 5. septembra 2020
Grilovaná marinovaná krkovička v domácej žemli
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

800 g
1 hlavička
2 ks veľká
200 ml
2 g
5 g
20 g
200 g
500 g
1 bal.
200 ml
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z droždia, mlieka, múky a masla vypracujeme kysnuté cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti, sformujeme žemle, necháme vykysnúť a pečieme pri teplote 200 °C asi 15 minút.

  2. 2

    Bravčovú krkovičku nakrájame na 4 rovnaké porcie. Naložíme do marinády z oleja, grilovacieho korenia, tymianu a pečeného cesnaku a necháme odležať 1 hodinu.

  3. 3

    Cibuľu nakrájame na pásiky a pečieme na bravčovej masti, kým neskaramelizuje. Pripravenú krkovičku grilujeme na grile so smrekovým drevom 6 minút. Pokrájame na pásiky a podávame v žemli s cibuľou a troškou horčice.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Letné, Grilované

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre