Grilovaná marinovaná krkovička v domácej žemli
majiteľ Peter Lacko a šéfkuchár Peter Semivan
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 5. septembra 2020
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 5. septembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Z droždia, mlieka, múky a masla vypracujeme kysnuté cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti, sformujeme žemle, necháme vykysnúť a pečieme pri teplote 200 °C asi 15 minút.
- 2
Bravčovú krkovičku nakrájame na 4 rovnaké porcie. Naložíme do marinády z oleja, grilovacieho korenia, tymianu a pečeného cesnaku a necháme odležať 1 hodinu.
- 3
Cibuľu nakrájame na pásiky a pečieme na bravčovej masti, kým neskaramelizuje. Pripravenú krkovičku grilujeme na grile so smrekovým drevom 6 minút. Pokrájame na pásiky a podávame v žemli s cibuľou a troškou horčice.
Tiež bravčová krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu