Zemiakové pirohy s jahňacou plnkou

Peter Semivan
šéfkuchár hotela Panorama na Štrbskom plese, 3. augusta 2020
Zemiakové pirohy s jahňacou plnkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

200 g
150 g
1 ks
20 g
400 g
500 g
200 g
100 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Osolené a okorenené jahňacie stehno upečieme na plechu spolu s celými hlavičkami cesnaku a koreňovou zeleninou, ktorú posypeme bylinkami. Hotové stehno otrháme, mäso zmiešame s roztlačenou pečenou koreňovou zeleninou.

  2. 2

    Z postrúhaných varených zemiakov, múky, vajca a soli vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska, ktoré naplníme mäsovo-zeleninovou zmesou, uzavrieme. Pirohy uvaríme v osolenej vode. Uvarené pirohy môžeme pred podávaním ešte na panvici opiecť dozlatista.

  3. 3

    Čerstvý špenát orestujeme na pokrájanej šalotke a cesnaku. Primiešame mascarpone. Špenátový krém podávame k pirohom spolu s upečeným cesnakom.

Recept je zaradený do kategórií:
Cestoviny, Jahňacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre