Zemiakové pirohy s jahňacou plnkou
Peter Semivan
šéfkuchár hotela Panorama na Štrbskom plese, 3. augusta 2020
šéfkuchár hotela Panorama na Štrbskom plese, 3. augusta 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Osolené a okorenené jahňacie stehno upečieme na plechu spolu s celými hlavičkami cesnaku a koreňovou zeleninou, ktorú posypeme bylinkami. Hotové stehno otrháme, mäso zmiešame s roztlačenou pečenou koreňovou zeleninou.
- 2
Z postrúhaných varených zemiakov, múky, vajca a soli vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska, ktoré naplníme mäsovo-zeleninovou zmesou, uzavrieme. Pirohy uvaríme v osolenej vode. Uvarené pirohy môžeme pred podávaním ešte na panvici opiecť dozlatista.
- 3
Čerstvý špenát orestujeme na pokrájanej šalotke a cesnaku. Primiešame mascarpone. Špenátový krém podávame k pirohom spolu s upečeným cesnakom.
Tiež pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu