Grilovaný losos
Grilovaný losos

Grilovaný losos s teplým jesenným šalátom

Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 11. októbra 2020
Grilovaný losos s teplým jesenným šalátom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

4 filety (600 g)
200 g
300 g
200 g
400 g (alebo maslová)
20 g
20 g
1 PL
 (alebo limetka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, pokvapkáme olejom a premiešame s čerstvými bylinkami a cesnakom. Zeleninu dáme na plech na pečenie. Jabĺčka zbavíme jadrovníkov a nakrájame na rovnaké kúsky ako zeleninu, potom ich položíme na zeleninu. Zmes zeleniny a jabĺk polejeme horským medom a pečieme asi 40 min pri teplote 200 °C.

  2. 2

    Filetu z lososa osušíme, osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom, opečieme na panvici, prípadne v záhradnom grile.

  3. 3

    Lososa podávame s upečenou zeleninou, ktorú premiešame s medovým výpekom. Dodekorujeme citrónom.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Sezónne jedlá, Jesenné, Grilované, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre