Holubie prsia
Holubie prsia

Holubie prsia s karfiolom a hubami

Ján Kolomazník
šéfkuchár Koliby Kamzík Premium v Bratislave, 2. októbra 2020
Holubie prsia s karfiolom a hubami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1 ks
120 g
20 g
100 g
1 zväzok
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Holubie prsia umyjeme, osušíme, okoreníme čerstvým mletým korením, borievkami, tymianom, rozmarínom a necháme odstáť. Medzitým očistíme a nakrájame karfiol a šampiňóny. V stolovom mixéri rozmixujeme sušené huby, tým nám vznikne hubový prach.

  2. 2

    Polovicu pripraveného karfiolu povaríme vo vriacej vode približne 5 minút, scedíme, pridáme soľ, kocku masla a rozmixujeme. Druhú polovicu karfiolu orestujeme na kocke masla, olivovom oleji spolu so šampiňónmi. Restujeme, kým karfiol nezíska orieškovú farbu. Dochutíme soľou, čerstvo mletým korením, muškátovým orieškom a tymianom.

  3. 3

    Na rozpálenú panvicu prilejeme olivový olej. Holubie prsia spolu s na polovicu rozkrájanými reďkovkami opekáme približne 2 minúty z každej strany. Reďkovky potrieme medom, pridáme zvyšok masla a necháme odpočinúť. Na záver obalíme prsia v hubovom prachu, rozkrojíme každé na 3 časti. Na tanier uložíme restovaný karfiol s hubami, pridáme reďkovky a medailóniky z holuba.

Recept je zaradený do kategórií:
Holubie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu