Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom

Peter Semivan
šéfkuchár hotela Panorama na Štrbskom plese, 6. augusta 2020
Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

200 g
2 ks
2 ks
150 g
100 g
100 g
200 g
200 g
1 ks malá




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 8 hodín.

  2. 2

    Nakrájanú šalotku, papriku, cuketu a baklažán restujeme na olivovom oleji, pridáme nakladané paradajky a ochutíme posekanou koriandrovou vňaťou. Povaríme desať minút. Necháme vychladnúť, pridáme ricottu, ochutíme a zamiešame.

  3. 3

    Odležané cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy, ktoré naplníme zeleninovou zmesou. Preložíme, uzatvoríme a uvaríme.

  4. 4

    Očistenú tekvicu varíme spolu s tymianom a rozmarínom, kým sa nerozvarí tak, aby sme ju mohli prelisovať cez jemné sitko.

  5. 5

    Uvarené šatôčky opečieme na masle a podávame s tekvicovým krémom a ozdobíme rukolou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia