Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom
Peter Semivan
šéfkuchár hotela Panorama na Štrbskom plese, 6. augusta 2020
šéfkuchár hotela Panorama na Štrbskom plese, 6. augusta 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 8 hodín.
- 2
Nakrájanú šalotku, papriku, cuketu a baklažán restujeme na olivovom oleji, pridáme nakladané paradajky a ochutíme posekanou koriandrovou vňaťou. Povaríme desať minút. Necháme vychladnúť, pridáme ricottu, ochutíme a zamiešame.
- 3
Odležané cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy, ktoré naplníme zeleninovou zmesou. Preložíme, uzatvoríme a uvaríme.
- 4
Očistenú tekvicu varíme spolu s tymianom a rozmarínom, kým sa nerozvarí tak, aby sme ju mohli prelisovať cez jemné sitko.
- 5
Uvarené šatôčky opečieme na masle a podávame s tekvicovým krémom a ozdobíme rukolou.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu