Roládky z perličky s tekvicovou omáčkou

Ján Kolomazník
šéfkuchár Koliby Kamzík Premium v Bratislave, 26. septembra 2020
Roládky z perličky s tekvicovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Známa a neznáma. Slovenská, a predsa akoby exotická. Všedná a zároveň vzácna. Prepelice, perličky, bažanty, jarabice, holuby... Jednoducho, malá hydina nie je o presýtení žalúdka, ale Zobraziť celý popisZnáma a neznáma. Slovenská, a predsa akoby exotická. Všedná a zároveň vzácna. Prepelice, perličky, bažanty, jarabice, holuby... Jednoducho, malá hydina nie je o presýtení žalúdka, ale skôr o delikatesách, zážitkovej gastronómii, mimoriadnej príležitosti. Motivuje každého profesionála, aby z nej pripravil „majsterštyk“. Jedlo, ktoré bude vždy iné, lahodné, ale predovšetkým prekvapivé, pekné a originálne.

4
porcie

Suroviny

4 ks
300 g
1 kg
200 g
50 g




Postup

  1. 1

    Prsia z perličky narežeme pozdĺžne tak, aby vznikla čo najväčšia plocha na plnenie. Mäso zľahka naklepeme, potrieme rozkrojeným cesnakom, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením, pokvapkáme olivovým olejom a necháme odležať.

  2. 2

    Na rozpálenej panvici nasucho opečieme mangold (môžeme namiesto neho použiť špenát alebo šťaveľ ), zľahka osolíme, okoreníme a poukladáme na pripravené mäso. Takto pripravené pláty mäsa zrolujeme tak, aby celý povrch roliek pokrývala koža. Na ďalší postup potrebujeme vákuovačku – mäso zavákuujeme a vložíme do vodného kúpeľa na 63 °C na hodinu. Potom mäsové roládky vyberieme z vrecka a opečieme z každej strany do zlatista.

  3. 3

    Očistenú a nakrájanú tekvicu varíme spolu s vetvičkou tymianu, rozmarínu a so soľou vo vriacej vode približne 10 minút. Potom scedíme, pridáme maslo a rozmixujeme. Omáčku dochutíme soľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia