Hovädzí guláš s tmavým pivom (Guinness Stew)

Foto: Saymona
Jednoduchý a výborný guláš. Vyskúšajte :)
10 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
2-3 ks |
|
2-3 stonky |
|
1-2 ks |
|
2-3 PL |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
1 plechovka (Guinness) |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na kocky pokrájané mäso opečiem na oleji alebo masti pekne sprudka, aby sa mäso krásne zatiahlo a zhnedlo. A pekne postupne, nie všetko naraz, to je dôležité.
- 2
Keď sú všetky kúsky pekne opečené, vyberiem ich a do hrnca pridám nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Opečiem.
- 3
Pridám pretlak a trocha ho orestujem. Zalejem pivom Guinness a pridám opečené mäso. Pridám soľ, korenie, bobkový list, tymian hovädzí vývar.
- 4
Všetko spolu varím na miernom ohni za občasného premiešania do zmäknutia mäsa ( tak 1,5 - 2 hodiny). Dochutím.
Tiež hovädzí guláš:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu