Hovädzí guláš s tmavým pivom (Guinness Stew)

Foto: Saymona
Jednoduchý a výborný guláš. Vyskúšajte :)
10 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na kocky pokrájané mäso opečiem na oleji alebo masti pekne sprudka, aby sa mäso krásne zatiahlo a zhnedlo. A pekne postupne, nie všetko naraz, to je dôležité.
- 2
Keď sú všetky kúsky pekne opečené, vyberiem ich a do hrnca pridám nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Opečiem.
- 3
Pridám pretlak a trocha ho orestujem. Zalejem pivom Guinness a pridám opečené mäso. Pridám soľ, korenie, bobkový list, tymian hovädzí vývar.
- 4
Všetko spolu varím na miernom ohni za občasného premiešania do zmäknutia mäsa ( tak 1,5 - 2 hodiny). Dochutím.
Tiež hovädzí guláš:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak si dovolujem aj ja ze toto neni Irish stew to so robi presne s jahnacieho a je to skor ako hustejsia polievka nez gulas . ;)
Toto je Gunness stew je to uplne nieco druhe.
A vsetko s pivom je vyborne predsa.
Dakujem za komentare. :)