Kuriatko na dubových hoblinách s marinovaným baklažánom
majiteľ Peter Lacko a šéfkuchár Peter Semivan
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 3. septembra 2020
z reštaurácie Starý majer vo Vrátnej doline, 3. septembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kukuričné kuriatka rozdelíme na polovičky, ochutíme korením a necháme odležať. Pripravené kuriatka pečieme na miernom ohni na dubových hoblinách cca 1 hodinu.
- 2
Baklažán nakrájame po dĺžke a necháme odležať v olivovom oleji a bylinkách. Grilujeme na grile z každej strany 1 minútu.
- 3
Nové zemiaky osolíme, okoreníme a zabalíme do alobalu. Pečieme v mierne horúcej pahrebe. Opečené zemiaky premiešame s nakrájanou jarnou cibuľkou a jemne popučíme.
Tiež pečené kura:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
No to je ďalší prúser. :( v gastronomii je dub kyslý a horký. Takže len buk a ovocné stromy