Milujem cesnak a toto je môj spôsob ako z neho spraviť fajnovú polievku.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
8 strúčikov |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1/2 -1 ks |
|
alebo bujón |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na oleji osmažím nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom pridám 6 pretlačených strúčikov, trocha osmahnem a pridám papriku.
- 2
Zalejem vodou alebo vývarom (keď nemám vývar, používam kurací alebo zeleninový bujón). Pridám soľ a korenie. Chvíľku povarím a pridám zemiaky nakrájané na kocky. Zatiaľ si nakrájam chlieb na malé kocky.
- 3
Chlebové kocky na plechu pokvapkám olivovým olejom, osolím, okorením a pridám zmes byliniek (tymian, oregano, majoránku a bazalku) a trocha mletej červenej papriky. Suším okolo 10 minút v rúre vyhriatej na 150 °C alebo dlhšie, záleží od typu chleba.
- 4
Pred dokončením pridám do polievky ešte 2 strúčiky roztlačeného cesnaku (dakedy aj viac, keď je cesnak nevýrazný to sa pri kúpenom stáva často) a pridám nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s krutónkami a nastrúhaným syrom podľa výberu. Dobrú chuť.
Tiež cesnaková polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
U nas sa tato polievka, ktoru opisujes vola Zebracka - Zobracka polievka.
Presne tak, aj môj tatko to volal žebrácka polévka, používala sa na to voda v ktorej sa varili zemiaky, potom už stačilo len spraviť “očko” z kúska masti a pretlačiť cesnak... viem že si do toho potom nadrobil rožok... :-)