Recepty, kde je tymián
Tekvicové rizoto s gorgonzolou
Viem, že tekvicové rizoto už dnes nie je žiadnou novinkou a internet je ho plný, ...
Nátierka zo sardiniek s avokádom a zelinkami
Avokádo (Persea americana), hruškovec americký ale aj Persea gratissima, Laurus persea, neformálne krokodília či...
Knedle plnené pečeným bravčovým plieckom
Umyté a osušené bravčové pliecko vložíme
do pekáča. Posypeme soľou, korením, tymianom, nakrájanou cibuľou...
Pečený králik s tekvicovým prívarkom
Králika umyjeme, osušíme a rozporciujeme. Slaninu nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a cesnak...
Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou
Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme;
hotové vyberieme a...
Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi
Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne
prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča
vložíme na...
Králičia krémová polievka s knedličkami a pestom
Králičie predné umyjeme
a vložíme do hrnca s očistenou koreňovou zeleninou, očistenou celou cibuľou
a cesnakom. Zalejeme...
Králičí chrbát v orechovej kruste s mrkvovým pyré
Králičí chrbát vykostíme a mäso upravíme na 4 plátky. Odblaníme ho, umyjeme,
osolíme, okoreníme,...
Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom
Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu
očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...
Jahňacie stehno v lístkovom batôžku s hráškovým pyré
Jahňacie stehno osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho
vrecka, vložíme maslo, tymian
a zavákuujeme. Dáme...
Tekvicová polievka podľa Petra Vargu
Nemáte veľmi radi tekvicu? Aj šéfkuchár celebrít Peter
Varga bol na tom podobne, ale presvedčil sa, že keď ju správne pripravíte, je veľmi chutná....
Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...
Treska na paradajkách - Bacalao con tomate
Recept zo Stredozemia... jednoduchý a chutný.
Plnená panenka podľa Karin Majtánovej
V tomto videu nám moderátorka Karin Majtánová, pripravila rolády z bravčovej panenky s dvoma plnkami a...
Krémová polievka z čerstvých paradajok s bylinkami
Vynikajúca krémová polievka z čerstvých paradajok s cesnakom a so syrom. Rýchla, jednoduchá a chutná....
Kapustové krokety s fialovými zemiakmi
Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme
do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný
mladý...
Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou
Zubáča osolíme, okoreníme
a opečieme na oleji s tymianom
tak, aby koža bola chrumkavá,
dĺžka pečenia záleží...
Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
Quinou namočíme na hodinu do studenej vody
a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme,
dochutíme soľou, ...
Králik na citrusoch a olivách
„Furt králíka, každej den máme králíka! Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?“ ...
Zmes korenín Chmeli Suneli
Je to zmes korenín používaná v gruzínskej a arménskej kuchyni. Používa sa do mäsa, zeleniny,...
Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši
Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie,...
Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu
Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...
Krémový prívarok z tekvice
Pôvodne som sa chcel o tomto prívarku zmieniť iba v zážitkoch. No spomenul som si, že to bolo najobľúbenejšie
jedlo mojej presladkej Mamky....
Jelení gulášik s knedľou z ovsených vločiek
Občas manžel dostane od kamarátov poľovníkov zverinu - tak potom býva aj tento fajnový gulášik s kúsok...
Hrášková polievka s tekvicovými haluškami
Toto je najobľúbenejšia polievka našich vnúčat :-)
Dusená zelenina so šampiňónmi
Milovníci húb majú neobmedzené možnosti na chutné recepty. Do zbierky si môžu pridať aj tento...
Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé
Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian
a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, ...

Tekvicové rizoto s gorgonzolou
Viem, že tekvicové rizoto už dnes nie je žiadnou novinkou a internet je ho plný, ...

Nátierka zo sardiniek s avokádom a zelinkami
Avokádo (Persea americana), hruškovec americký ale aj Persea gratissima, Laurus persea, neformálne krokodília či...

Knedle plnené pečeným bravčovým plieckom
Umyté a osušené bravčové pliecko vložíme do pekáča. Posypeme soľou, korením, tymianom, nakrájanou cibuľou...

Pečený králik s tekvicovým prívarkom
Králika umyjeme, osušíme a rozporciujeme. Slaninu nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a cesnak...

Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou
Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme; hotové vyberieme a...

Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi
Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča vložíme na...

Králičia krémová polievka s knedličkami a pestom
Králičie predné umyjeme a vložíme do hrnca s očistenou koreňovou zeleninou, očistenou celou cibuľou a cesnakom. Zalejeme...

Králičí chrbát v orechovej kruste s mrkvovým pyré
Králičí chrbát vykostíme a mäso upravíme na 4 plátky. Odblaníme ho, umyjeme, osolíme, okoreníme,...

Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom
Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...

Jahňacie stehno v lístkovom batôžku s hráškovým pyré
Jahňacie stehno osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka, vložíme maslo, tymian a zavákuujeme. Dáme...

Tekvicová polievka podľa Petra Vargu
Nemáte veľmi radi tekvicu? Aj šéfkuchár celebrít Peter Varga bol na tom podobne, ale presvedčil sa, že keď ju správne pripravíte, je veľmi chutná....

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

Treska na paradajkách - Bacalao con tomate
Recept zo Stredozemia... jednoduchý a chutný.

Plnená panenka podľa Karin Majtánovej
V tomto videu nám moderátorka Karin Majtánová, pripravila rolády z bravčovej panenky s dvoma plnkami a...

Krémová polievka z čerstvých paradajok s bylinkami
Vynikajúca krémová polievka z čerstvých paradajok s cesnakom a so syrom. Rýchla, jednoduchá a chutná....

Kapustové krokety s fialovými zemiakmi
Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...

Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou
Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji s tymianom tak, aby koža bola chrumkavá, dĺžka pečenia záleží...

Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, ...

Králik na citrusoch a olivách
„Furt králíka, každej den máme králíka! Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?“ ...

Zmes korenín Chmeli Suneli
Je to zmes korenín používaná v gruzínskej a arménskej kuchyni. Používa sa do mäsa, zeleniny,...

Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši
Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie,...

Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu
Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...

Krémový prívarok z tekvice
Pôvodne som sa chcel o tomto prívarku zmieniť iba v zážitkoch. No spomenul som si, že to bolo najobľúbenejšie jedlo mojej presladkej Mamky....

Jelení gulášik s knedľou z ovsených vločiek
Občas manžel dostane od kamarátov poľovníkov zverinu - tak potom býva aj tento fajnový gulášik s kúsok...

Hrášková polievka s tekvicovými haluškami
Toto je najobľúbenejšia polievka našich vnúčat :-)

Dusená zelenina so šampiňónmi
Milovníci húb majú neobmedzené možnosti na chutné recepty. Do zbierky si môžu pridať aj tento...

Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé
Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, ...