Hlivový perkelt
Hlivový perkelt

Hlivový perkelt

antaly - fotkaantaly, 7. júna 2020
Hlivový perkelt
Foto: antaly

.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g
1  konzerva
1 ks
1  strúčik
1 KL
200 ml
 malá vetvička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ja všade používam bravčovú masť, ale kľudne môžete dať olej. Na masti si do sklovita osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu.

  2. 2

    Pridáme opláchnutú, osušenú a nakrájanú hlivu. Za stáleho miešania ju restujeme takú minútku, potom podlejeme vývarom.

  3. 3

    Pridáme tymián, kurkumu, na plátky nakrájaný cesnak a mleté čierne korenie.

  4. 4

    Prikryté dusíme kým nie je hliva viac menej uvarená a potom k nej pridáme prepláchnutý cícer a paradajky prekrojené na polovicu (šupky som z nich odstránila). Varíme už len nejakých 10 minút. Poprípade dosolíme.

  5. 5

    Servírujeme s ryžou alebo s bylinkovou bagetou.

Diskusia k receptu


Jeden komentár