Foto: antaly
.
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja všade používam bravčovú masť, ale kľudne môžete dať olej. Na masti si do sklovita osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- 2
Pridáme opláchnutú, osušenú a nakrájanú hlivu. Za stáleho miešania ju restujeme takú minútku, potom podlejeme vývarom.
- 3
Pridáme tymián, kurkumu, na plátky nakrájaný cesnak a mleté čierne korenie.
- 4
Prikryté dusíme kým nie je hliva viac menej uvarená a potom k nej pridáme prepláchnutý cícer a paradajky prekrojené na polovicu (šupky som z nich odstránila). Varíme už len nejakých 10 minút. Poprípade dosolíme.
- 5
Servírujeme s ryžou alebo s bylinkovou bagetou.
Tiež hlivový perkelt:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu