Mäsové guľky s bulgurovým šalátom
Peter Kecskes
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 29. júna 2020
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 29. júna 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
K mletému hovädziemu mäsu pridáme soľ, mleté čierne korenie, tymianové lístky a poriadne vymiešame (ak je masa hustá alebo suchá, môžeme pridať trochu studenej vody). Z masy formujeme malé, cca 50–gramové, guľky, ktoré grilujeme na olivovom oleji.
- 2
Bulgur uvaríme podľa návodu na obale. Zeleninu nakrájame na väčšie kocky a ugrilujeme. Schladíme ju, pridáme uvarený bulgur, slnečnicové semienka, olivový olej, soľ, čierne korenie, balzamikový ocot a premiešame.
- 3
Mäsové guľky podávame s bulgurovým šalátom.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu