Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mäsové guľky s bulgurovým šalátom

Peter Kecskes
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 29. júna 2020
Mäsové guľky s bulgurovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

500 g mleté
200 g
1 ks menší
1 ks
1 ks
5 strúčikov
2 ks
50 g lúpané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    K mletému hovädziemu mäsu pridáme soľ, mleté čierne korenie, tymianové lístky a poriadne vymiešame (ak je masa hustá alebo suchá, môžeme pridať trochu studenej vody). Z masy formujeme malé, cca 50–gramové, guľky, ktoré grilujeme na olivovom oleji.

  2. 2

    Bulgur uvaríme podľa návodu na obale. Zeleninu nakrájame na väčšie kocky a ugrilujeme. Schladíme ju, pridáme uvarený bulgur, slnečnicové semienka, olivový olej, soľ, čierne korenie, balzamikový ocot a premiešame.

  3. 3

    Mäsové guľky podávame s bulgurovým šalátom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre