Bruschetta z kváskového cesta s hubovým ragú
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 17. septembra 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
Rozkvas: | |
150 g (na kváskovanie) |
|
150 ml |
|
2 PL |
|
Cesto: | |
300 g (na kváskovanie) |
|
80-100 ml |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 vetvička čerstvý |
|
Hubové ragú: | |
250 g čerstvé, podľa vlastného výberu |
|
25 ml |
|
2 strúčiky |
|
100 ml |
|
50 g |
|
3 vetvičky čerstvý |
|
|
|
|
Postup
-
1
Bruschetty: Je lepšie, ak si ich pripravíme deň vopred. Ráno pripravíme rozkvas, a to tak, že do misy dáme 150 g ražnej chlebovej múky, 150 ml vody a 2 PL aktívneho kvásku. Zmes dobre premiešame a necháme zakrytú stáť minimálne 8 hodín.
- 2
Do rozkvasu pridáme všetky zvyšné suroviny a dôkladne vymiesime mixérom a následne vypracujeme ručne. Bochník rozdelíme na dve rovnaké polovice, vytvarujeme bruschetty a zabalíme ich do múkou vysypanej utierky a cez noc necháme vykysnúť v chladničke.
- 3
Do spodnej časti rúry vložíme menší hrniec a predhrejeme na 250 °C. Cesto vyklopíme na papier na pečenie umiestnený na pevnom podnose, nakrojíme žiletkou alebo ostrým nožom a celé zastrekneme vodou. Treba to urobiť rýchlo, aby sa cesto nezačalo deformovať a ihneď vkladáme do rúry. Súčasne pri vkladaní do pripraveného rozpáleného hrnca vlejeme studenú vodu. Para bruschetty pekne zdvihne. Pečieme 10 minút na 250 °C.
- 4
Po uplynutí nastaveného času vyberieme hrniec s vodou, teplotu znížime na 230 °C a pečieme ďalších 10–15 minút do zlatista. Po upečení vyberieme bruschetty na mriežku a necháme vychladnúť. Nakrájané bruschetty opečieme na olivovom oleji.
- 5
Hubové ragú: Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme huby s posekaným cesnakom, vetvičkou tymianu a ochutíme soľou a korením. Keď huby zozlatnú, podlejeme ich vínom a necháme cca 5 minút víno zredukovať. Nakoniec zmes zjemníme maslom. Vrstvíme na opečené bruschetty a dozdobíme bylinkami.
Tiež bruschetta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu