Kuracie chasseur (poľovnícke kuracie mäso)
Foto: saymona
Toto je môj recept na kurací chasseur. Je to jednoduché a fajnučké.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji. Opečené mäso vyberieme. Vo výpeku osmahneme pokrájanú cibuľu spolu so šampiňónmi.
- 2
Neskôr podlejeme bielym vínom. Keď sa alkohol vyvarí, pridáme paradajkový pretlak, povaríme a do omáčky vrátime opečené kuracie prsia.
- 3
Pridáme bylinky a zalejeme vývarom. Varíme na miernom ohni do zmäknutia. Dochutíme.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Chasse=loviť. Chasseur=poľovnícka omáčka. Mäso na poľovnícky spôsob.
Příjemný by byl tag Francúzska kuchyňa. Sedělo by to, jestli se nepletu.