Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie chasseur (poľovnícke kuracie mäso)

saymona - fotkasaymona, 20. augusta 2020
Kuracie chasseur (poľovnícke kuracie mäso)
Foto: saymona

Toto je môj recept na kurací chasseur. Je to jednoduché a fajnučké.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks väčšia
10 ks
2 ks
1 dcl
1-2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji. Opečené mäso vyberieme. Vo výpeku osmahneme pokrájanú cibuľu spolu so šampiňónmi.

  2. 2

    Neskôr podlejeme bielym vínom. Keď sa alkohol vyvarí, pridáme paradajkový pretlak, povaríme a do omáčky vrátime opečené kuracie prsia.

  3. 3

    Pridáme bylinky a zalejeme vývarom. Varíme na miernom ohni do zmäknutia. Dochutíme.

Diskusia k receptu

haji
Mně se také receptík líbí! Díky za inspiraci! Vynechám majorán, dám ligurček a zopár borievok. Krásné foto!
nephilim
@olinecka Názov z rovnakého dôvodu ako Cordon bleu. Stroganov. Originálne názvy. Nie Gordon blue trochu inak.
Chasse=loviť. Chasseur=poľovnícka omáčka. Mäso na poľovnícky spôsob.
haji
@saymona (22.8.2020 12:07)
Příjemný by byl tag Francúzska kuchyňa. Sedělo by to, jestli se nepletu.
saymona
@haji # nikdy nedavam hehe adminka si to spravy radsej sama. Ale pri pridavani receptu som zaskrtla Francuzsku kuchynu ;)

1x haji
boxik
Pekný recept a zrejme aj chutný. Mňa len zaujíma ten názov ,poľovnícke kuracie mäso, pretože poľovník varí kuracinu len vtedy ak zastrelí kurča ktoré si pomýlil s bažantom. /podpichujem/
saymona
@boxik ha ha. Ďakujem.Mne sa zda ze original recept je zo zajaca čo by sa mojmu kralikovy asi nepacilo :D





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia