Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie chasseur (poľovnícke kuracie mäso)

saymona - fotkasaymona, 20. augusta 2020
Kuracie chasseur (poľovnícke kuracie mäso)
Foto: saymona

Toto je môj recept na kurací chasseur. Je to jednoduché a fajnučké.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks väčšia
10 ks
2 ks
1 dcl
1-2 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji. Opečené mäso vyberieme. Vo výpeku osmahneme pokrájanú cibuľu spolu so šampiňónmi.

  2. 2

    Neskôr podlejeme bielym vínom. Keď sa alkohol vyvarí, pridáme paradajkový pretlak, povaríme a do omáčky vrátime opečené kuracie prsia.

  3. 3

    Pridáme bylinky a zalejeme vývarom. Varíme na miernom ohni do zmäknutia. Dochutíme.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@olinecka Názov z rovnakého dôvodu ako Cordon bleu. Stroganov. Originálne názvy. Nie Gordon blue trochu inak.
Chasse=loviť. Chasseur=poľovnícka omáčka. Mäso na poľovnícky spôsob.