Grilovaný zubáč
Grilovaný zubáč

Zubáč s tekvicovým rizotom a anízovou penou

Jakub Sobotka
šéfkuchár športovo–rekreačného strediska Marina Liptov v Bobrovníku, 26. augusta 2020
Zubáč s tekvicovým rizotom a anízovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600–700 g (filety)
400 g
1 ks
300 ml
300 ml (alebo hydinový)
400 g
80 g maslová
100 g
Anízová pena:
100 ml
1 ČL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci na oleji do zlatista orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme ryžu a po asi 3 minútach podlejeme vínom a vývarom, pridáme posekané bylinky zbavené stoniek.

  2. 2

    Pridáme na drobné kocky pokrájanú tekvicu a varíme, kým ryža nie je al dente. Na záver pridáme do rizota strúhaný parmezán a maslo.

  3. 3

    Medzitým ogrilujeme narezané filety zo zubáča a vo vodnom kúpeli vyšľaháme do hustej peny žĺtok s vínom, v ktorom sme vyvarili aníz.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre