Zubáč s tekvicovým rizotom a anízovou penou
Jakub Sobotka
šéfkuchár športovo–rekreačného strediska Marina Liptov v Bobrovníku, 26. augusta 2020
šéfkuchár športovo–rekreačného strediska Marina Liptov v Bobrovníku, 26. augusta 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
600–700 g (filety) |
|
400 g |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
300 ml (alebo hydinový) |
|
400 g |
|
80 g maslová |
|
|
|
|
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
Anízová pena: | |
100 ml |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
V hrnci na oleji do zlatista orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme ryžu a po asi 3 minútach podlejeme vínom a vývarom, pridáme posekané bylinky zbavené stoniek.
- 2
Pridáme na drobné kocky pokrájanú tekvicu a varíme, kým ryža nie je al dente. Na záver pridáme do rizota strúhaný parmezán a maslo.
- 3
Medzitým ogrilujeme narezané filety zo zubáča a vo vodnom kúpeli vyšľaháme do hustej peny žĺtok s vínom, v ktorom sme vyvarili aníz.
Tiež grilovaný zubáč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu