Lahodné cestoviny s hokkaido omáčkou, nivou a tymianom

siuuu - fotkasiuuu, 6. októbra 2020
Lahodné cestoviny s hokkaido omáčkou, nivou a tymianom
Foto: siuuu

Jednoduché, chutné jedlo. Naše hokkaido tekvice nás toho roku sklamali na celej čiare - neurodila sa ani jedna. Ale od susedov sa k nám Zobraziť celý popisJednoduché, chutné jedlo. Naše hokkaido tekvice nás toho roku sklamali na celej čiare - neurodila sa ani jedna. Ale od susedov sa k nám do záhrady preplazila jedna tekvička , ktorej sa nás zrejme uľútostilo, a tak bolo krémové risotto, nátierka a zvýšilo aj na tieto fajnové cestovinky. Množstvo surovín neuvádzam, každý si jednoducho môže dať podľa svojich chutí. https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2020/10/fajnove-cestovinky-s-hokkaido-omackou.html

15 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo iný chuťovo výrazný syr)
 čerstvý
 (alebo iný smotanový syr)




Postup

  1. 1

    Najskôr si treba pripraviť pyré z tekvice (pyré sa dá použiť napríklad aj na polievku, nátierku, krémové risotto...) Tekvicu umyjeme, osušíme, vnútro vyberieme a pokrájame na kúsky - ja som použila hokkaido, tá sa nemusí šúpať, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka, môžete uvariť aj v zeleninovom vývare. Po uvarení scedíme, trocha tekutiny odložíme bokom - s touto tekutinou tekvicu rozmixujeme na hladké pyré.

  2. 2

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus. Do časti pyré, ktoré použijeme na omáčku pridáme trocha smotanového syra - ja som použila neochutenú Lučinu, pridáme 1-2 očistené strúčiky cesnaku, štipku soli a korenia, ak treba ešte trocha vody z cestovín a premixujeme.

  3. 3

    Pyré či omáčku dáme do misy, pridáme uvarené cestoviny, premiešame a podávame napríklad posypané kúskom Nivy, ktorá výborne doladí jemnú chuť tekvicovej omáčky a čerstvým tymianom.

Diskusia k receptu

hanis
Krásný recept a ještě krásnější foto - přímo vyzývá ke konzumaci :). Určitě bude na večeři.
2x siuuu a haji
haji
Pěkný receptík a výstavní foto, povedený text o hokaido tekvici, pobavila si ma!
2x siuuu a hanis




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia