Guláš z bielej fazule
Tento recept nie je môj, ale je vyskúšaný a výborný. Ja preferujem suchú fazuľu, ak sa rozhodnete pre konzervu, určite kupujte len konzervy bez BPA.
2-3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 stonky |
|
4 strúčiky |
|
1 PL čerstvý |
|
za hrsť (listy) |
|
2 PL čerstvý |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
1 konzerva |
|
1 pohár |
|
1 ČL |
|
2 konzervy (scedená) |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zohrejeme si olivový olej v hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, na malé kúsky nakrájaný zeler a mrkvu a niekoľko minút podusíme.
- 2
Pridáme paradajkový pretlak, paradajky v konzerve a vodu a varíme 20 minút. Nakoniec pridáme fazuľu, javorový sirup, dochutíme soľou, korením, pridáme nadrobno nakrájané bylinky, chilli a varíme ďalších pár minút.
- 3
Dobre premiešame a podávame s chrumkavým chlebom.
Tiež fazuľový guláš:
Ďalšie recepty:
- 2
P.S. Dnes jsem se potýkala se suchou fazolí, asi jsem koupila starší model a ne a ne ji uvařit, potvorku.