Hovädzí špik
Hovädzí špik

Hovädzí špik so šalotkou

Peter Semivan
šéfkuchár hotela Panorama na Štrbskom plese, 7. augusta 2020
Hovädzí špik so šalotkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Postup

  1. 1

    Kosti dáme spolu s koreňovou zeleninou piecť na 160 stupňov na 2 hodiny. Šalotku vložíme do olivového oleja spolu s tymianom a rozmarínom a konfitujeme pri teplote 60 stupňov približne hodinu.

  2. 2

    Z pečených kostí vyberieme špik, ktorý ochutíme. Vymiešame s konfitovanou šalotkou nakrájanou na malé kocky, ochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Deň vopred namočený cícer uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali sódu bikarbónu. Po uvarení vymiešame s maslom na jemný krém. Uhorky očistíme, vyberieme dužinu, nakrájame na tenké pásiky, ktoré marinujeme v citrónovej šťave.

Diskusia k receptu