Hovädzí špik so šalotkou
Peter Semivan
šéfkuchár hotela Panorama na Štrbskom plese, 7. augusta 2020
šéfkuchár hotela Panorama na Štrbskom plese, 7. augusta 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Kosti dáme spolu s koreňovou zeleninou piecť na 160 stupňov na 2 hodiny. Šalotku vložíme do olivového oleja spolu s tymianom a rozmarínom a konfitujeme pri teplote 60 stupňov približne hodinu.
- 2
Z pečených kostí vyberieme špik, ktorý ochutíme. Vymiešame s konfitovanou šalotkou nakrájanou na malé kocky, ochutíme soľou a korením.
- 3
Deň vopred namočený cícer uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali sódu bikarbónu. Po uvarení vymiešame s maslom na jemný krém. Uhorky očistíme, vyberieme dužinu, nakrájame na tenké pásiky, ktoré marinujeme v citrónovej šťave.
Tiež špik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu