Foto: saymona
MILUJEM cestoviny. A toto je môj recept na lasagne. Vyskúšajte.
Suroviny
800 g mleté |
|
2 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
2 stonky |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
10 ks |
|
(bazalka, oregano, tymian |
|
250 g (v konzerve) |
|
2-3 PL |
|
|
|
800 ml |
|
|
|
|
|
(alebo mozzarella) |
|
Postup
-
1
Najpr si vsetku zeleninu a sampinony nakrajam na male kocky. Potom na olivovom oleji osmahnem nakrajanu cibulu s cesnakom a pridam mlete maso. Ked sa maso zatiahne, pridam vsetku zeleninu so sampinonmi a zmes zalejem teplou vodou. Osolim, okorenim a varim okolo 30 minut.
- 2
Potom pridam paradajky z konzervy a pretlak. Varim kolo 20 -30 minut, aby sa chute prepojili. Ku koncu pridam talianske bylinky podla chuti ako je bazalka, oregano, trocha tymianu.
- 3
Uvarim si besamel a to tak, ze si dam varit mlieko a potom ho zahustim skrobom a osolim. Ja to robim od oka a niekedy pridam aj kocku masla na lepsiu chut.
- 4
Do zapekacej misy zacinam vrstvit - trocha besamelu a platky cestovin (ja ich nevarim, pouzivam susene), maso, platky cestoviny, maso trocha nastrúhaného syra eidam alebo mozzarellu, platky cestoviny a vacsia davka besamelu navrch. Posypem syrom a bylinkami.
- 5
Dam piect do vyhriatej rury na 140 °C okolo 45 minut.
Tiež lasagne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to áno no nie vzdy sa najde čas na domace