Recepty, kde je soľ
Biskvitový jablčník
Chutí vynikajúco. Ak upečiete, dáte mi určite za pravdu. Je upečený podľa receptu z...
Cuketové placky
Umytú cuketu so šupkou nastrúhame nahrubo. Mala som domácu cuketu, tak som šupku nechala...
„Harmonikové“ zemiaky
Zemiaky (najlepšie rovnakej veľkosti) narežeme tak, že použijeme dve varechy, medzi ktoré dáme zemiak...
Bulgurový šalát s fetou
Bulgur prepláchneme a uvaríme podľa návodu.
Paradajky, uhorku a papriky nakrájame na drobné kocky...
Fazuľové struky s bravčovým plieckom
Cibuľu nasekáme nadrobno a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme maslo, podlejeme vodou a dusíme...
Karfiolové „rezne“ so syrom
Karfiol zbavíme listov a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 1, 5 cm. Opatrne ich ukladáme...
Domáca kapiová nátierka
Kapiovú nátierku si môžeme pripraviť doma na celý rok, najviac ju však využijeme v zimnom období....
Domáce bazalkové pesto
Bazalkové pesto si môžeme pripraviť aj doma. Príprava je rýchla a jednoduchá. V chladničke pesto...
Dusené kuracie mäso so zeleninou
Jednoduché diétne jedlo z kuracích stehien a zeleniny.
Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu)
Veľmi chutná, aromatická polievka s intenzívnou paradajkovou chuťou. Polievka sa pripravuje veľmi jednoducho a výsledok je fantastický!...
Zavárané lúpané paradajky v pretlaku
Zavárané paradajky v pretlaku využijeme najmä v zimnom období. Hodia sa do lazaní, šalátov ale...
Lečo s ačokčou
Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....
Zapečený karfiolový mozoček
Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.
Bohatá omeleta
Vajcia rozhabarkujeme vidličkou, pridáme salámu nakrájanú na širšie pásiky a osolíme.
Dusená hlávková kapusta k pečenému mäsu a knedliam
Jednoduchá chutná príloha, bez ktorej si nevieme predstaviť pečené mäso a knedle. Našu obľúbenú dusenú...
Bezlepkový cuketový nákyp
Vďačný recept, do ktorého môžete nakrájať napríklad mäso z obeda, šampiňóny, slaninu. Výborné...
Kačacie prsia sous vide s kapustovou štrúdľou
Na tomto jedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v slovenskom filme Dokonalosť...
Domáce zavárané lečo
Jednoduchý a overený návod ako pripraviť domáce zavárané lečo. V zime je to výborná lahôdka, ...
Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj...
Grilované bravčové rebierka v marináde
Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto...
Hruškovo-brusnicový koláč s posýpkou
Hrušky, brusnice, oriešky, to všetko obsahuje náš
vynikajúci koláč s chrumkavou posýpkou. Upečený...
Lečo na zimu
Výborné a veľmi jednoduché zeleninové jedlo z paradajok a papriky. Pripravujem ho každý rok, na
našom stole cez zimu nesmie chýbať!...
Broskyňové clafoutis
Správne dozreté broskyne sú pochúťkou horúcich letných dní, rovnako dobré sú však aj v koláči.
Slovenský chlebík z talianskej múky
Napriek tomu, že sa domácemu chlebíku, ďakujúc mojej úžasnej Babičke „lady Ann“, venujem už od predškolského veku,
neubral som v rituály jeho prípravy ani „fň“....
Tuniakové špagety z jedného pekáča
Jedlá z jedného hrnca patria k veľmi obľúbeným, lebo pri ich príprave sa v kuchyni toľko...
Rýchle placky k polievke
Naše rýchle placky nachystáte raz dva a perfektne sa budú hodiť k polievkam od výmyslu sveta, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Biskvitový jablčník
Chutí vynikajúco. Ak upečiete, dáte mi určite za pravdu. Je upečený podľa receptu z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketové placky
Umytú cuketu so šupkou nastrúhame nahrubo. Mala som domácu cuketu, tak som šupku nechala...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
„Harmonikové“ zemiaky
Zemiaky (najlepšie rovnakej veľkosti) narežeme tak, že použijeme dve varechy, medzi ktoré dáme zemiak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bulgurový šalát s fetou
Bulgur prepláchneme a uvaríme podľa návodu. Paradajky, uhorku a papriky nakrájame na drobné kocky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľové struky s bravčovým plieckom
Cibuľu nasekáme nadrobno a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme maslo, podlejeme vodou a dusíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiolové „rezne“ so syrom
Karfiol zbavíme listov a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 1, 5 cm. Opatrne ich ukladáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáca kapiová nátierka
Kapiovú nátierku si môžeme pripraviť doma na celý rok, najviac ju však využijeme v zimnom období....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce bazalkové pesto
Bazalkové pesto si môžeme pripraviť aj doma. Príprava je rýchla a jednoduchá. V chladničke pesto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dusené kuracie mäso so zeleninou
Jednoduché diétne jedlo z kuracích stehien a zeleniny.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu)
Veľmi chutná, aromatická polievka s intenzívnou paradajkovou chuťou. Polievka sa pripravuje veľmi jednoducho a výsledok je fantastický!...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zavárané lúpané paradajky v pretlaku
Zavárané paradajky v pretlaku využijeme najmä v zimnom období. Hodia sa do lazaní, šalátov ale...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lečo s ačokčou
Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečený karfiolový mozoček
Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bohatá omeleta
Vajcia rozhabarkujeme vidličkou, pridáme salámu nakrájanú na širšie pásiky a osolíme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dusená hlávková kapusta k pečenému mäsu a knedliam
Jednoduchá chutná príloha, bez ktorej si nevieme predstaviť pečené mäso a knedle. Našu obľúbenú dusenú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkový cuketový nákyp
Vďačný recept, do ktorého môžete nakrájať napríklad mäso z obeda, šampiňóny, slaninu. Výborné...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačacie prsia sous vide s kapustovou štrúdľou
Na tomto jedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v slovenskom filme Dokonalosť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce zavárané lečo
Jednoduchý a overený návod ako pripraviť domáce zavárané lečo. V zime je to výborná lahôdka, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilované bravčové rebierka v marináde
Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hruškovo-brusnicový koláč s posýpkou
Hrušky, brusnice, oriešky, to všetko obsahuje náš vynikajúci koláč s chrumkavou posýpkou. Upečený...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lečo na zimu
Výborné a veľmi jednoduché zeleninové jedlo z paradajok a papriky. Pripravujem ho každý rok, na našom stole cez zimu nesmie chýbať!...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Broskyňové clafoutis
Správne dozreté broskyne sú pochúťkou horúcich letných dní, rovnako dobré sú však aj v koláči.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slovenský chlebík z talianskej múky
Napriek tomu, že sa domácemu chlebíku, ďakujúc mojej úžasnej Babičke „lady Ann“, venujem už od predškolského veku, neubral som v rituály jeho prípravy ani „fň“....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tuniakové špagety z jedného pekáča
Jedlá z jedného hrnca patria k veľmi obľúbeným, lebo pri ich príprave sa v kuchyni toľko...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rýchle placky k polievke
Naše rýchle placky nachystáte raz dva a perfektne sa budú hodiť k polievkam od výmyslu sveta, ...