Domáca kapiová nátierka
Foto: kucharocka123
Kapiovú nátierku si môžeme pripraviť doma na celý rok, najviac ju však využijeme v zimnom období.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapiu umyjeme, zbavíme jadierok a spolu s paradajkami nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
- 2
Zmes dáme do hrnca, pridáme olej, ocot a horčicu. Osolíme podľa chuti, pridáme štipku čili korenia a osladíme. Premiešame a za stáleho miešania necháme zovrieť. Varíme cca 30 minút. Pred dovarením pridáme citrónovú šťavu a dohladka rozmixujeme.
- 3
Horúcu nátierku naplníme do čistých zaváracích pohárov a uzatvoríme viečkami. Na kontrolu či dobre tesnia, poháre postavíme na 5 minút hore dnom, potom vrátime do pôvodnej polohy a zabalíme do deky do vychladnutia, najlepšie na noc. Ráno odložíme do špajze.
- 4
Z tohto množstva surovín pripravíme cca 5 ks pohárov o objeme 200 ml chutnej nátierky. Dobrú chuť!
Tiež papriková nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu