Papriková nátierka
Papriková nátierka

Domáca kapiová nátierka

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 31. augusta 2023

Kapiovú nátierku si môžeme pripraviť doma na celý rok, najviac ju však využijeme v zimnom období.

5
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
6 strúčik
4 ks
4 ks
50 ml
50 ml (8 %)
štipka
1,5 PL
podľa chuti
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Kapiu umyjeme, zbavíme jadierok a spolu s paradajkami nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Zmes dáme do hrnca, pridáme olej, ocot a horčicu. Osolíme podľa chuti, pridáme štipku čili korenia a osladíme. Premiešame a za stáleho miešania necháme zovrieť. Varíme cca 30 minút. Pred dovarením pridáme citrónovú šťavu a dohladka rozmixujeme.

  3. 3

    Horúcu nátierku naplníme do čistých zaváracích pohárov a uzatvoríme viečkami. Na kontrolu či dobre tesnia, poháre postavíme na 5 minút hore dnom, potom vrátime do pôvodnej polohy a zabalíme do deky do vychladnutia, najlepšie na noc. Ráno odložíme do špajze.

  4. 4

    Z tohto množstva surovín pripravíme cca 5 ks pohárov o objeme 200 ml chutnej nátierky. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia