Aké potraviny sa vám osvedčili pri vysokom cholesterole? Snažím sa teraz upraviť jedálniček, aby sa cholesterol znížil, ale čo sú také tie zásadné veci, ktoré by som mala jesť?
@zareagujDiskusie
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár včera 20:43
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 156 najnovší komentár teraz
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 6 najnovší komentár 10. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 156 najnovší komentár teraz
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár včera 20:43
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 6 najnovší komentár 10. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 153 najnovší komentár teraz
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 1 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 10. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár včera 20:43
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami VIDEO
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi VIDEO
-
Tradičný zákusok: Kvetka Horváthová pečie na sviatky klasiku. Vyskúšajte jej rodinný recept na Opitého Izidora
-
Chutné a trvanlivé: 9 najlepších receptov na žĺtkové rezy s orechami. Klasika, ktorá neomrzí a ako bonus aj v odľahčenej verzii
-
Zužitkujte všetko: 11 fajnových koláčikov z odrezkov. Tieto recepty sa vám zídu počas celého veľkonočného pečenia
-
TOP rebríčky: Tri dobroty z jedného cesta, šťavnatý granadír aj bravčové výpečky. Nenechajte si ujsť najlepšie marcové recepty
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
Najlepšie aprílové videá: Karfiolové placky bez predvárania, rýchly syrový chlebík aj salámová roláda na Veľkú noc
-
Nestarnúca klasika: Punčové rezy, metrový koláč, opitý Izidor, oblíž prst... 10 receptov na tie najobľúbenejšie veľkonočné zákusky
Ak na tanieri budeš mať zabíjačkové špeciality, tak to asi ani ten ľanový olej nezachráni:)
Jem ich veľmi málo. Vždy je to o pomere, ak sa chce niečo zmeniť. Nie som zástanca odopierania, no všetko treba s mierou. Pred +-8 rokmi som mala hodnoty horšie ako dnes, čo ich mám pekne v norme.
dr.frej.cz/magazin/clanky/zdravi/mytus-o-zlem-chol...
prajem ti vela zdravia a pohodu v novom roku
Mno, jen se to těžko obhajuje u lékaře, bo tabulky nepustí. Jednou tam člověk spadne a šup, je v obtížích. Na mně klečel obvoďák vloni, naštěstí mi nezkoušel vnutit léky na snížení cholesterolu. Stáhla jsem to, stejně brblal...
Pozor na takýchto šarlatánov!
Nedaj sa mýliť tým, že má titul MUDr, to má aj Kotlár.
No, doveruj ale preveruj. Ak to máš z viac strán, z viac zdrojov , tak začneš premýšl'at'. Nič nie je jednoznačne správne. Taká kurkuma, vyletla ako raketa, aký je to zázrak. A ejhle, už som x článkov čítala , ako to s ňou je. Zázrak - ale opatrne. Je vel'a vecí ,o ktorých by sa dalo debatovat', ale na všetko človek príde sám štýlom - pokus -omyl. Všetko len dobré v novom roku...M
ako viete, že MUDr, Frej je šarlatán?
Jo, obhajovat niečo u doktora,je pre nich nemyslitelne,predsa sú samozvana autorita, vytvarajú svoj kult dokonalosti . No jedine čo dokázu je "lekat lidi - lek -ári"
Nie som lekar,ale už dávno sa vie že aby bigfarma mala zisky pravidelne znizuje tabulky hodnot,aby mali viac zákazníkov, napr u choresteloru su to statiny.
Hranica ktorá je podľa zdravotníka "‚normálna'" znizena z 280 mg/dl na 250. Tým sa im podarilo zabezpečiť, že väčšina populácie musí teraz brať drahé statíny na zníženie hladiny cholesterolu, vedúce k vyšším nákladom v zdravotníctve a k poškodeniu zdravia. Prečo? Viac chorych viaz ziskov pre farmaceuticky priemysel..
Moja strava je pestrá ,,ja radšej zeleninu ako maso. Moj muž si na chleba s mast'ou naloží ešte plát slaniny. ja chol...liečim, on v pohode. nie.
Tak ako sa vraví. Všeho s mírou(Mírou?)
candida je prekyslenie organizmu to majú červy a rakovina radi. Na candidu zabera borax. Z prekysleneho organizmu zápal a ked je zápal v tele ukladá sa cholesterol.
K cholesterolu:
Citujem::"Jednoduše řečeno, bez zánětů v těle není možné, aby se cholesterol usazoval na stěnách tepen a způsoboval onemocnění srdce a mrtvice. Bez zánětů by se pohyboval volně tělem, jak to příroda zamýšlela. Jsou to záněty, kvůli nimž se cholesterol usazuje.
Zánět není nic komplikovaného – je to jednoduše přirozená obrana těla před nepřáteli, jako jsou bakterie, toxiny.
Jakmile plné buňky extra glukózu odmítají, hladina cukru v krvi vzroste, což vede k další produkci inzulínu, a cukr je proměněn na tuk a uskladněn v tukových tkáních.
Co má toto všechno společného se záněty? Hladina cukru v krvi je udržována ve velmi úzkém rozsahu. Nadbytečné molekuly cukru se totiž navazují na různé bílkoviny, které pak poškozují stěny tepen. Opakovaná poškození vedou k tvorbě zánětů. Když si několikrát denně zvednete hladinu cukru v krvi, je to totéž, jako byste rozdírali citlivou vystýlku svých tepen kartáčem...
www.lekarenskypetrolej.cz/velka-cholesterolova-lez/...
Myslím, že seriózny lekár sa takto neprezentuje, veľmi mi to pripomína Bukovského.
Ja mám tiež vysoký cholesterol a som chudá. Lekárka povedala, že u niektorých ľudí to nie je nevhodnou stravou, ale genetikou.
Som zdravotníčka a niečo o tom viem. U mňa to nie je genetikou, nebudem to rozpisovať. A stým Bukovským....ako si všetci naši "odborníci " z neho robili posmech a teraz sa reklama na vitamín D objavuje na každej internetovej stránke, v časopisoch, dokonca som ju videla aj v čakárni u lekára. Zato také rady, ako majú mať ľudia respirátori aj na prechádzke v lese upadli do zabudnutia.A nikto o tom už radšej nerozpráva. Takže ani pokus poradiť sa so svojim lekárom o probléme cholesterolu nemusí vždy dopadnúť podľa predstáv.
Samozrejme, ale o tom, že Bukovský je len šmejd s titulom predsa nie sú pochybnosti.
Žiadny lekár nikdy nespochybňoval prínos vitamínu D, to nie je objav Bukovského. Jasné, že s opatreniami sa to preháňalo, ale nie všetko bolo z rozhodnutia lekárov a hlavne na začiatku nebolo dostatok poznatkov. Takisto s tým nosením respirátora v prírode: seriózny odborníci to hneď od začiatku doporučovali tak, že keď je tam človek sám, nemá ho mať. Lenže keď na turistickom chodníku bola premávka "jak na Václaváku", tak tam asi malo opodstatnenie sa chrániť.
Ale áno, smiali sa lekári z prínosu vitamínu D, čo sa týka posiľnovania imunity.Tým, že som pracovala v zdravotníctve som si všeličo vypočula aj na vlastné uši. A máte pravdu, v covidových dobách títo "odborníci" ľudí strašili a odrádzali ich od dovolenky pri mori. Takže tie videjká, ktoré som videla z turistických chodníkov u nás v horách, to bol naozaj des. Tam tie vírusy veru veselo hľadali adresátov. Zato ja a moja celá rodina sme si upevňovali zdravie dvakrát za leto na poloprázdnych chorvátskych plážach. Doteraz som za to vďačná.
No ďaleko sme sa dostali v debate o zvýšenom cholesterole. S ním si zatiaľ neviem poradiť. Ale dobu covidovú sme prežili bez straty desiatky.
Trefné!
Mno, u lékaře musí být člověk diplomat a věštec v jednom. Naštěstí mi do hlavy nevidí. Prostě přeberu si informace a zařídím se. Jasné, když jde do hodně tuhého, sklapnu kufry, o tom žádná. Jakmile to povolí, projdu nasbírané informace, přeberu si je, zařídím se, případně učiním změny takové, jak je cítím. Postavit si bílý plášť na pidestal a bezhlavě věřit všemu, co hlásá, je někdy nebezpečné. Pár takových zkušeností mám za sebou. Včetně bouřlivé reakce na látku, kterou mi podal, přestože mám na kartě, že jsem na ni alergická a přesto, že jsem se hodně bránila. Jediné, co mě mrzí je, že každý by měl vystudovat lékařskou vědu jako základ pro život a pak studovat něco dalšího, co ho bude živit. Bo laik je laik a má to těžké. Musí se zajímat, jinak se zmítá v kotrmelcích a nestačí se divit čím a jak prochází. A hledat. Např. pracoviště, kde mu pomohou, když to jinde nejde.
Jo a pokud jde o Míru, tak ten je pěkně vypečený! Trefit míru/Míru je někdy kumšt.
Vidím, že tu už padlo veľa odpovedí, ale mne sa najviac osvedčilo sledovať si pomer tukov – hlavne veľa zdravých tukov z orechov, semienok a olivového oleja. K tomu dostatok vlákniny, napríklad ovsené vločky a zelenina. Veľmi mi tiež pomohli prírodné látky ako bergamot, artičoka a niacín, ktoré podporujú normálnu hladinu cholesterolu. Tie užívam v prípravku Cholesterum. A celkovo sa vyhýbať priemyselne spracovaným potravinám. Každému sedí niečo iné, ale mne táto zmena pomohla najviac.
Predpíše lieky a hotovo. To je celé
presne tak.