Rôzne

Jazvečia masť

elalea - fotkaelalea, 2. novembra 2014

Ahojte varecháči!Chcem vás poprosiť o radu.Kamarát poľovník mi dal jazvečiu masť.Počul som už o jej účinkoch,ale nemám s ňou žiadne skúsenosti.Tak vás chcem poprosiť,poraďte mi ako a na čo ju používať.Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Jazvečia masť sa natrela na papier, zakryla gázou a priložila na hrudník. Vraj pomáha na kašel, a lieči pooperačné jazvy. Použila by som ju však len vtedy ak je to naozaj jazvečia masť ........
radost
jaaaj..ja som s týmto vytopeným jazvecom natierala -ako @hubat á píše-synom hrudník..bo často boli chorí../jasle..škôlka../
i do mlieka horúceho proti kašľu skúšala..
asi pomohlo-bo to úspešne prežili..:-)
elalea
Kočky ďakujem za rady a link,dnes večer idem teda robiť pokusy na staršej dcére,nejako kašle,tak to vyskúšam.Ešte raz vďaka....a pekný večer prajem ;-)
elalea
*pardon,Lba,ty si asi chalan....:-D.tak diky teda...;)
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@elalea , to je OKi,som žena:-) budem rada,ak som pomohla.
cezar
S jazvečou masťou mám bohaté skúsenosti. Je výborná na priedušky (zapálené) a treba ju pomaly púšťať v ústach nadol. Možno sa to zdá protivné, ale dá sa to prežiť. No a po plošnom úraze na tvári, kde som mal pomerne veľkú odreninu, sa mi po dvoch dňoch začala po aplikácii oddeľovať pekne veľká chrasta. Takú rýchlosť pri liečení som ešte nevidel.
motyka
Jazvečia masť / ale skutočne originál / zázrak v dome. Ako píšu už niektoré varecháčky - pri nachladení - hlavne zapálené hrdlo, priedušky. Natrieť na mikroténový sáčok, priložiť na krk, hruď, obviazať teplým šálom alebo šatkou a nechať do rána.
Užívať aj vnútorne po trošičku - do teplého čaju alebo mlieka. Za pár dní je všetko preč. Veľmi pomáha aj pri zahlienení. Pokračovať až do úplného vyliečenia Nepoškodí. Vnútorne ale len po troške. Pri väčších dávkach - hnačka.
Používa sa aj pri bolestiach opotrebovaných a praskajúcich klbov - kolená, lakte, rameno, atď.. Taktiež na mikrotén, zaviazať - na noc.
Po 2 - 3 týždňoch premastené klby znova určitý čas fungujú bez bolesti. Určite výborný liek aj na kožné /súché/ problémy.
1x ibolya
elalea
@motyka dik aj tebe.kazda rada mi pomoze.rodina sme velka a kazdy ma dake problemy.tak to dako poriesime(male deti kaslu,starkovci sa ledva hybu po operaciach)...vyberiem si to spravne pre nas....a smutna sprava je,ze ak to zafunguje,jazveci si budu musiet davat pozor pred gulkami....:-/
1x ibolya
gubics
Moja kolegyňa z práce si obstarala kozmetický krém s jazvečou masťou, dostala alergiu, a vysypala sa od nej. Najprv by som to vyskúšala na citlivom mieste pokožky (napr. za uchom) až potom by som to aplikovala na deťoch.
1x ibolya
ozidoki
Jazvečia masť je výborná. Nechcel som tomu veriť, tak som to odskúšal na sebe pri bronchytíde,masťou z mnou odloveného jazveca teda pravou čerstvou jazvečiou. Zabrala bez použiitia iných liekov. Mam jej dosť aj na predaj. Volaj 0905329297 alebo píš ozidoki@ zoznam.sk
1x ibolya
ibolya
Ma nekto na predaj jazvecia mast prosim vas mamu mam choru dakujem vam
niliarik
@Elalea

Zdravím, reagujem na Vašu otázku, pretože málo ľudí nevie, čo to vlastne tá jazvečia masť je a načo je dobrá. Mnoho ľudí ani nevie, aké účinky má, a NEVIE ODLÍŠIŤ dobrú masť od zlej. Som od poľovníckej rodiny.
Masť je liečivá na bolesť hrdla, na zápal priedušiek, na zápal pľúc, na reumu, na bolesť kĺbov, na soplíky, na potlačenie astmy, na prechladnutie....
Máme známeho, ktorý od nás berie už dlhé roky pre svojho syna, a masť potlačila astmu.
Je vhodná na vnutorne uzitie - dat mast do caju, do sirupu, na pripeceny chlieb. Detom sa odporuca na vnutorne od 3 rokov, mensim nie, pretoze mast je tazka aby im nebolo zle. Tak isto ani tehotnym mamkam sa neodporuca.
V linku ktory vam posielam je aj odporucanie na vnutorne ako presne pouzivat. Aj my ked sme boli malí sme pouzivali, ale mamka nam to davkovala intuitivne.
Vonkajsie - mazanie na bolave miesto, obalit miesto alebo zakryt desiatovym sackom alebo foliou a zabalit salom, plienkou. ( sacok preto , aby sa mast vpila do tela , nie do salu)
Ucinky su rovnake , len vnutorne zaucinkuje rychlejsie ako vonkajsie.
Skladovanie : v spajzi, neskazi sa.
Prava mast ma byt ako olej, nema byt tuha ako smalec, ktoru by ste este museli roztopit na panvicke. Mast prirodzene v chladnejsom prostredi stuhne, ale nie ako SMALEC.
Konzistenciu ma taku aku ma mat. A tak isto aj farbu a vôňu, je to preto, pretoze je topena IBA z jeho TUKU. ( tak ako na fotke )
Mast ktora smrdi je topena aj s vnutornostami alebo aj s jeho masom, aby jej bolo viac ( farba masti je potom uplne ina, popripade je taka hrdzava - moze aj byt z dovodu toho, ze mast zo zaciatku prihorela pri vytapani).
Na vnutorne pouzite - vhodna 1 rok
Na vonkajsie pouzite - 2 roky

Link:  m.liecivemasti.com/news/jazveci-tuk-a-jeho-vyuzitie-vo-far...



leaela
@Niliarik (20.11.2018 17:50)

Dakujem za prispevok.a kludne si tykajme;-)
Pekny vecer prajem vsetkym;)
niliarik
@Leaela (20.11.2018 20:21)

Mile rada, a ďakujem. :)
Naozaj, veľa ľudí ani nevie čo to vlastne je a niekedy kúpia aj mačku vo vreci...
engie
Dobry den, mala by som zaujem, mohli by sme sa nejako skontaktovat? Vytvorila som docasny mail ucet, ked mozete, poslite mi tam, prosim, na vas kontakt: jazveciamast@thtt.us

dakujem
cuboo
@niliarik (21.9.2019 21:09)

Dobry den, mala by som zaujem o jazveciu mast, mozme sa skontaktovat? Dakujem
niliarik
@cuboo (15.11.2019 07:51)

Dobrý deň áno mám - môžte ma kontaktovať aj na mail (je pracovný, z dôvodu ochrany ) preto iné meno.
miska0515@azet.sk
jana1988
@niliarik (20.11.2018 17:50)

Zdravím
Chcem sa opýtať či máte ešte jazveciu máš potrebovala by som to pre syna je postihnutý. Koľko by má to asi stalo už to mám aj odskúšané
Ďakujem
bobtaila
@niliarik (20.11.2018 17:50)
Zdravím, chcem sa spýtať či ešte predávate jazveciu mast, potrebovala by som surne pre syna na dlhodoby suchy kasel, dakujem
mamec
@bobtaila (28.9.2020 12:25)

Prepáč, ale s tou jazvečou masťou je to rovnaký nezmysel, ako s rohmi z nosorožca, alebo medveďou žlčou!
Na kašeľ sú naozaj dobré olejové zábaly. Mne to raz doporučila detská doktorka, keď synovi začínal zápal priedušiek. Ona mi doporučila skúsiť nejaký detský olejček, ale ja som mala olivový olej, tak som použila ten. To bol čistý olivový olej z lekárne, vtedy to predpisovali pre novorodencov. Skutočne to veľmi dobre a rýchlo zabralo.
Jazvečia masť sa používala zrejme preto, že chudobnejší ľudia nechovali prasce, nemali peniaze, aby si kúpili masť a jazvečia asi nebola na jedenie súca. Teraz si niekto z toho robí biznis.