Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 28. augusta 2023
Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Foto: Jarmila Horváthová

Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj v Štajersku.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 filety
1 ks
2 ks
1,5 hrnčeka
2 PL
 na vyprážanie
Šalát a dresing:
300 g
1 ks
100 g
2 PL (alebo jablkový)
2 PL
1 strúčik
1 PL




Postup

  1. 1

    Šalát umyjeme a nakrájame na kúsky. Paradajky a uhorku nakrájame.

  2. 2

    Z tekvicového oleja, octu, pretlačeného cesnaku, horčice, zo soli a z korenia vymiešame dresing a odložíme ho bokom.

  3. 3

    Kuracie prsia nakrájame na prúžky alebo menšie medailóniky a ochutíme soľou a citrónovou šťavou.

  4. 4

    Do misky si pripravíme múku. V ďalšej miske rozšľaháme vajcia so štipkou soli, primiešame trošku minerálnej vody. Do tretej misky dáme strúhanku a primiešame do nej nasekané tekvicové semienka.

  5. 5

    Kuracie kúsky obalíme v múke, vajíčkach a strúhanke a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Necháme odkvapkať na kuchynskom papieri.

  6. 6

    Šalát naaranžujeme na taniere, naň dáme kúsky uhorky a paradajok. Pokvapkáme šalátovým dresingom a navrch položíme vyprážané kuracie kúsky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia