Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
mesačník Varecha, 28. augusta 2023
Foto: Jarmila Horváthová
Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj v Štajersku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 filety |
|
1 ks |
|
|
|
2 ks |
|
|
|
1,5 hrnčeka |
|
2 PL |
|
na vyprážanie |
|
Šalát a dresing: | |
300 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
2 PL (alebo jablkový) |
|
2 PL |
|
1 strúčik |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Šalát umyjeme a nakrájame na kúsky. Paradajky a uhorku nakrájame.
- 2
Z tekvicového oleja, octu, pretlačeného cesnaku, horčice, zo soli a z korenia vymiešame dresing a odložíme ho bokom.
- 3
Kuracie prsia nakrájame na prúžky alebo menšie medailóniky a ochutíme soľou a citrónovou šťavou.
- 4
Do misky si pripravíme múku. V ďalšej miske rozšľaháme vajcia so štipkou soli, primiešame trošku minerálnej vody. Do tretej misky dáme strúhanku a primiešame do nej nasekané tekvicové semienka.
- 5
Kuracie kúsky obalíme v múke, vajíčkach a strúhanke a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Necháme odkvapkať na kuchynskom papieri.
- 6
Šalát naaranžujeme na taniere, naň dáme kúsky uhorky a paradajok. Pokvapkáme šalátovým dresingom a navrch položíme vyprážané kuracie kúsky.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu