Jablkový koláč
Jablkový koláč

Biskvitový jablčník

helena10 - bez fotkyhelena10, 1. septembra 2023
Biskvitový jablčník
Foto: helena10

Chutí vynikajúco. Ak upečiete, dáte mi určite za pravdu. Je upečený podľa receptu z odmerky a z našich sterilizovaných nastrúhaných minuloročných jabĺk.

Suroviny

Cesto:
2 ks (veľkosť L)
200 ml
1 KL
200 ml
150 ml
400 ml
štipka
1 bal.
40 ml (13 %)
Jablková náplň:
900 ml (sterilizované strúhané bez nálevu)
1,5 bal.
3 PL
1 KL nastrúhaná
3 PL
1 PL (prášok)
Na posypanie:
Na vymastenie a posypanie plechu:

Postup

  1. 1

    Moje jedno vajce malo 2 žĺtky, takže koláč je 3-žĺtkový... Celé vajcia vyšľahám s cukrami na svetlú masu. Postupne na najmenšej rýchlosti primiešam biely jogurt, olej, múku zmiešanú so štipkou soli a práškom do pečiva. Nakoniec vlejem medovinu a premiešam. Vymiešané cesto je hustejšej konzistencie.

  2. 2

    Na vymastený a jemnou strúhankou posypaný plech s rozmermi 20 x 35 cm rozotriem viac ako polovicu cesta a zapečiem 7 minút vo vyhriatej rúre na 175 stupňov.

  3. 3

    Vyberiem z rúry a na zapečený korpus jemne rozotieram pripravenú jablkovú náplň, ktorú zakryjem rovnomerne po celom povrchu zvyšným cestom. Jablkovú náplň si môžete spraviť podľa vlastnej chuti a aj z čerstvých jabĺk.

  4. 4

    Vrátim do rúry a pečiem ešte 20 minút na 175 stupňov. Doba pečenia závisí od vašej rúry. Kontrolujem špajľou.

  5. 5

    Upečený koláč nechám vychladnúť, trocha posypem práškovým cukrom a nakrájam. Dobrú chuť prajem!

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha