Biskvitový jablčník
Chutí vynikajúco. Ak upečiete, dáte mi určite za pravdu. Je upečený podľa receptu z odmerky a z našich sterilizovaných nastrúhaných minuloročných jabĺk.
Suroviny
| Cesto: | |
| 2 ks (veľkosť L) |
|
| 200 ml |
|
| 1 KL |
|
| 200 ml |
|
| 150 ml |
|
| 400 ml |
|
| štipka |
|
| 1 bal. |
|
| 40 ml (13 %) |
|
| Jablková náplň: | |
| 900 ml (sterilizované strúhané bez nálevu) |
|
| 1,5 bal. |
|
| 3 PL |
|
| 1 KL nastrúhaná |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL (prášok) |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
| Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Moje jedno vajce malo 2 žĺtky, takže koláč je 3-žĺtkový... Celé vajcia vyšľahám s cukrami na svetlú masu. Postupne na najmenšej rýchlosti primiešam biely jogurt, olej, múku zmiešanú so štipkou soli a práškom do pečiva. Nakoniec vlejem medovinu a premiešam. Vymiešané cesto je hustejšej konzistencie.
- 2
Na vymastený a jemnou strúhankou posypaný plech s rozmermi 20 x 35 cm rozotriem viac ako polovicu cesta a zapečiem 7 minút vo vyhriatej rúre na 175 stupňov.
- 3
Vyberiem z rúry a na zapečený korpus jemne rozotieram pripravenú jablkovú náplň, ktorú zakryjem rovnomerne po celom povrchu zvyšným cestom. Jablkovú náplň si môžete spraviť podľa vlastnej chuti a aj z čerstvých jabĺk.
- 4
Vrátim do rúry a pečiem ešte 20 minút na 175 stupňov. Doba pečenia závisí od vašej rúry. Kontrolujem špajľou.
- 5
Upečený koláč nechám vychladnúť, trocha posypem práškovým cukrom a nakrájam. Dobrú chuť prajem!
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu