Medové jablkové krémové rezy fotorecept
Touto jablkovou dobrotou môžete potešiť svojich milovaných. Potrebovať budete len 250 ml hrnček.
na 180 °C
Suroviny
| Korpus medový: | |
| 4 ks (veľkosť M) |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 2 PL tekutý |
|
| štipka |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 KL |
|
| Plnka jablková: | |
| 1 kg |
|
| 1 ČL |
|
| 2 bal. (po 72 g) |
|
| 400 g (7,5 %) |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Na korpus vyšľahám celé vajcia s cukrom, medom a štipkou soli na nadýchanú zmes. Do vyšľahanej masy po častiach pridám preosiatu múku s práškom do pečiva a jemne metličkou vymiešam.
- 2
Cesto vylievam na vyšší plech rozmerov 24x24 cm, ktorý vopred vysteliem papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 20 minút. Upečený korpus nechám vychladnúť.
- 3
Na plnku si jablká ošúpem a nastrúham. Podusím ich niekoľko minút. Odstavím z plameňa a hneď do horúcich jabĺk nasypem citrónové galaretky. Poriadne miešam, aby sa rozpustili a spojili s jablkami. Nechám chladnúť. Do vlažnej zmesi nalejem studené zahustené nesladené mlieko a poriadne premiešam. Opäť nechám jablkovú plnku tuhnúť.
- 4
Vychladnutý korpus rozrežem na 2 rovnako hrubé pláty. Spodný plát korpusu natriem tuhnúcou jablkovou plnkou a prikryjem druhým plátom korpusu. Nechám v chladničke do celkového zatuhnutia plnky - u mňa to boli 3 hodiny. Potom nakrájam a posypem troškou práškového cukru. Prajem dobrú chuť.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Moja mama pečie medové cesto vo veľa koláčoch, ktoré zamieňa s krémom, jablkami … na čo majú proste chuť. Medové cesto hrá prím.